Uğur Durmaz
Uğur Durmaz

Kılıçdaroğlu’nun Seçme Danışmanları

featured

Milliyetçi duyguların had safhada olduğu dönemde Kemal Bey Siyasal İslamcıları etrafına topladı. Anketlerde kazanacak adaylar önüne gelince ‘aday olma’ diyenlere inat aday oldu. Atatürk’le derdi olanları Türkiye’nin belki de en Atatürkçü kenti İzmir’de 1. sıra milletvekili adayı yaptı.

 

Biz 28 Mayıs seçimlerinde bir şeyi anladık diye düşünüyorum. Ya Kılıçdaroğlu CHP içine girmiş bir ajan; ya da Kılıçdaroğlu’nun danışmanları CHP içine sokulmuş ajanlar.

Hatırlarsanız, seçim öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na PKK güzellemesi yaptığı ortaya çıkan danışmanlar atanmıştı. Sonrasında, Amerika’ya karşı milletimizin en sinirli olduğu günümüzde Kemal Bey Amerikalı danışman edindi. Seçimden önce meydanlara çıkıp isim isim ‘serbest bırakacağım‘ dediği tutukluları saydı. Hükümet, PKK elebaşları ile halay çeken montajını meydanlarda kitlelere izletirken Kemal Bey ‘ayıp’ demekle yetindi ve bunun montaj olduğunu yeterince söylemedi.

Milliyetçi duyguların had safhada olduğu dönemde Kemal Bey Siyasal İslamcıları etrafına topladı. Anketlerde kazanacak adaylar önüne gelince ‘aday olma’ diyenlere inat aday oldu. Atatürk’le derdi olanları Türkiye’nin belki de en Atatürkçü kenti İzmir’de 1. sıra milletvekili adayı yaptı. Yani tüm bunları bu adam ya kendisi yaptı ya da danışmanları yaptırdı.

Hepsini seçme getirtmiş Kemal Bey. Günümüz CHP’sinde Atatürk ile, Türklük ile, Cumhuriyet ile derdi olmayanı, seçmen mumla arıyor. Ve kimse söylemiyor belki ama, AK Parti genel başkanı Erdoğan bile sanırım CHP’ye Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla hizmet ediyor. Erdoğan, ‘Bay Kemal CHP’ye zarar veriyor, CHP seçmeninin değiştirmesi lazım‘ dediği zaman Kemal Bey gururlanıyor! Erdoğan kendisinden ‘korktuğu’ için bunları söylediğini sanıyor.

 

AFRİKADAKİ DARBELER

Son dönemde Afrika’da art arda askeri darbeler yaşanıyor, Fransa’ya ambargolar uygulanıyor, Fransız askerleri darbe yönetimleri tarafından ülkeden çıkartılıyor.

Bizim ülkemizde bir grup var. Bu grup genel olarak Osmanlı’ya dönmek ister. Ama Fatih Sultan Mehmet dönemine falan değil, çöküş dönemi padişahlarını kendilerine örnek alırlar ve o dönemin geri gelmesini isterler. İşte bu grubun mensupları, böyle olaylar yaşanınca hemen klavye başına geçip ‘Osmanlı diriliyor‘, ‘Çaresizler uyandı, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak‘, ‘Ümmet ordusu kurulsun‘, ‘Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya hemen yok edilsin‘ gibi paylaşımlar yapıyorlar.

Biraz siyaset bilimi ile ilgiliyseniz bilirsiniz, Afrika gibi bir bölgeye eğitim gitmediği sürece zihniyet değişmediği sürece istikrar gitmez. Fransa bugün sözde çıkartılır ama bu ülke daha dün yerleşmedi Afrika’ya… Gerekirse iç savaş çıkarır yine değirmenini döndürür. Bizim fesli klavyeciler de Avrupa menşeili lüks arabalarına binmeye devam eder. Dilerim tarih benim gibi düşünenleri yanlış çıkartıp Afrika’yı sömürüden kurtarır. Ama eğitimsiz ve fakir bir Afrika ile bu iş kısa vadede olmaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!