Uğur Durmaz
Uğur Durmaz

Disney Mevzusu Psikolojik Bir Savaştır

featured

Disney, heyecanla beklenen Atatürk dizisini yayımlamaktan vaz geçti. Son birkaç gündür bu olay konuşuluyor. Hakan Fidan’dan İbrahim Kalın’a kadar tepkilerin geldiği bu gelişmede, Ermeni diasporasının etkili olduğu söyleniyor.

Diaspora, çok uzun bir zaman diliminde kendi topraklarından uzakta yaşayan kimseleri ifade etmekte ve bu ‘kimseler‘, çok zengin kişileri de barındırıyor. Zengin diaspora, sermayeleri sayesinde ABD hükümeti de dahil pek çok hükümete baskı kurabiliyor, sahip oldukları medya şirketleri aracılığıyla kamuoyunu istedikleri yönde şekillendirebiliyorlar. Ermeni diasporası da bunları gerçekleştirebilecek kadar zengin ve güçlü… Son örneğini Atatürk dizisinde gördük.

Biz Türkler olarak, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kurucu önderimizin dizisini yayımlatmayı başaramadık. Belki de vasatın da altı bir dizi olacak ama burada psikolojik bir savaş söz konusu. ‘Yüzüncü yıllarında dizilerini yayınlatmadık‘ demenin sağladığı psikolojik üstünlüğü düşünebiliyor musunuz?

Bunun bir benzeri olayla geçtiğimiz zaman diliminde karşılaştık. NATO, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayan bir paylaşım yapmıştı. Bunun üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı NATO’ya nota verdi! Müzik notası değil, bildiğiniz diplomatik nota! NATO derhal paylaşımını Yunanistan’ın isteği doğrultusunda değiştirdi. Ve biz yine psikolojik savaşı kaybettik.

Savaş meydanında düşmanı kaçırtan bir millet olarak biz Türkler, diplomaside, psikolojik ve ekonomik savaşta son dönemde sürekli dezavantajlı duruma düşürülüyoruz. Yeteri kadar örgütlenemiyoruz maalesef… Yahudi diasporası, Ermeni diasporası yurtdışından ülkelerini ve milletlerini korumak, dünya kamuoyunda yüceltmek için sermaye harcıyor. Bizim özellikle yeni nesil Türk diasporası da ya ülkeden dönmemek üzere ayrılıyor ya da yurtdışından kazandığı paraları bayramda gelip ucuza geldiği için Türkiye’de harcıyor.

El oğlu aslını ve düşmanını unutmuyor ama biz çok çabuk unutuyoruz. Biz Türk olduğumuzu unutsak da düşmanımız asla unutmaz! Türklüğün şerefi, tepkisi ve idealleri, basit bir dijital platformla kıyaslanamaz bile… Atatürk dizisini Disney’de yayımlatmayı başaramadık, bari Disney’e para kazandırmayalım.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!