Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Mercedes-Zade Ali Efendi

featured

Diyanet başı Ali Efendi var ya, meğer Arapçayı pek bilmiyormuş. Bana Türkçe soru sorun buyurmuşlar. Devletin en üst dini makamındaki zatın Arapçası kabirde yetersizse sıradan bir Müslüman hepten sınıfta kalmaz mı? Keşke DİB’li Ali Efendi hazretleri 6-7 tane Hristiyanlık üzerine kitap yazarken araya biraz da Arapça öğretecek kitaplar sığdırsaydı fena mı olurdu?

Ayasofya camisi açılışına zafer kazanmış bir komutan edasıyla mihraba kılıçla çıkıp Ayasofya camisini müze yapanlara (isim vermeden Atatürk ‘e) lanet okuyan Diyanet başı Ali Efendi var ya, meğer Arapçayı pek bilmiyormuş. Bana Türkçe soru sorun buyurmuşlar. Devletin en üst dini makamındaki zatın Arapçası kabirde yetersizse sıradan bir Müslüman hepten sınıfta kalmaz mı? Yanmaz kefen mucidi Cübbeli Ahmet Efendi cennetteki dil Arapça buyurmuşlardı(Hazret haşa Allah’ın ateşine meydan mı okuyordu.).

Bizler Mercedes-zade derken hazretin altı adet daha makam arabası varmış. Zevcelerinin makam arabası var mı? Malûm zevcelerinin koruması da var.(Her halde korumayla yerel halk gibi sarı taksilere, dolmuşlara binecek değiller yani) 125.000 makam araçla dünyadaki tüm makam araç sayısıyla yarışan ucuz ekmek ve et kuyruğundaki milletimizin şanına da o yakışır zaten.

Keşke DİB’li Ali Efendi hazretleri 6-7 tane Hristiyanlık üzerine kitap yazarken araya biraz da Arapça öğretecek kitaplar sığdırsaydı fena mı olurdu?

DİB’li Ali Efendi maşallah ilkokul talebeleri gibi şakır şakır Arapçadan İngilizceyi de hatmetmişler, minberde İngilizce Müslüman Türklerin bulunduğu camide   sular seller gibi elindeki telefona bakarak konuşuyorlar.

Aklıma hiç yabancı dili olmayan, belki Ali Efendi kadar Arapçası olan bir din kardeşimizin Avrupa’da bir ülkeye Başkonsolos atandığı geldi. Tabi bir tercüman kadrosu ihsas edilerek. Günahlarını almayayım ama sayın zevcelerine de dini konularla ilgili bir makam tahsis edilmişti .Kul hakkı liyakat gibi çoktan unuttuğumuz konulardan da umarım aydınlatıcı dersler verir…

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!