Nazım Peker
Nazım Peker

Cumhuriyeti Ötelemek

Aziz Okurlarım, asil ve âlicenap Anadolu insanı, Mustafa Kemal’in önderliğinde cennet yurdumuzu; emperyalistlerin istilacı güçlerinden temizleyerek, Batının şımarık çocuğu Yunanlıları da denize dökerek, “NE MUTLU TÜRK’ÜM” diyenlerle, yıkılan imparatorluğun küllerinden cumhuriyetimizi kurmuştur.
 
Hatırlayınız lütfen! Batı ve onun şımarık çocuğu Yunanistan, bütün Ege’yi işgal etmiş, Ankara’ya kadar da yaklaşmıştı. Osmanlıya zorla imzalatılan SEVR’i adım adım uygulamaya sokarak Anadolu’nun, orasını burasını işgal etmeye başlamışlardı. İtalyanlar Konya’mıza kadar gelmemişler miydi?
 
Bütün kötülükleri, işgalleri Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu insanı bertaraf etmiş. Canını dişine takarak, mübarek kanını dökerek emperyalistlerden bu vatanı kurtarmıştı.
 
Cumhuriyetimiz, milli değerlerimizin temel taşları ile inşa edilmiştir.
 
Eşsiz güzelliğe sahip VATAN toprağımız, zengin MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ, dil birliğimiz, tarih şuurumuz, soyu-sopu belli TÜRK insanımız, Türkiyemizin TEMEL taşlarıdır.
 
Cumhuriyet, bu vatanda tutunabilmek için, kök salıp kalıcı olabilmek için devasa yatırımlar yapmıştır. Merinos, Nazilli, Hereke, Beykoz, Ereğli, Kayseri, Uşak Sümerbankları gibi halkın temel ihtiyaçlarına cevap verecek milli müesseseleri üretime sokmuştur. Toplu iğne dahi yapamayan bir ulus, birden bire fabrikalarla tanışmıştır.
 
Cumhuriyetimiz, on yılda on beş milyon genç yaratarak, İSRAF ekonomisini önleyerek, SALTANAT masraflarını bitirerek, ülkemizi demir ağlarla örerek, bugünkü adı IMF olan DUYUNU UMUMİYE’ye Osmanlı’nın borçlarını da ödeyerek; başı dik, saygın bir MİLLETE yol vermiştir.
 
Cumhuriyet burada sayamadığım daha pek çok işi başararak, “ haysiyetli toplum, onurlu ve omurgalı millet olarak yaşamamızı sağlamıştır.”
 
“Yerli ye yerli giyin, vatan benim diyorsan!!!” sloganlarıyla yerli üretim ve yerli tüketimi kamçılayarak, bu ülke insanına göğsünü gere gere, “Ben TÜRKÜM” demeyi başarabilmiştir.
 
Cumhuriyet, adından da anlaşılacağı gibi cumhurun malıdır. Onun gözbebeğidir. Bugün varsak, kurum ve kuruluşlarımızla çevremizde bir güç isek bunu, cumhuriyet ve onun bizlere sağladığı olanaklara borçluyuz. Bunu kimseler ama kimseler göz ardı etmesinler.
 
Cumhuriyet, Anadolu’nun İslamlaşmasıdır. 200 yıl Selçuklu, 600 yıl Osmanlı olmak üzere 800 yılın sonundaki cami sayısı 12.000 iken Cumhuriyet döneminde bu sayı 72.000’ e çıkmıştır. Bunu nasıl görmezden gelebilirsiniz?
 
Öyle ya da böyle bir şekilde cumhuriyetin başına geçenler, O’nu iyi idare edemediyseler, halka zulüm ettiyseler, halkın değerlerine saygı göstermediyseler cumhuriyetin ne suçu var?
 
Cumhuriyet sayesindedir ki, Anadolu insanı, Türk milletinin her bir bireyi, konumları elveriyorsa, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olma hakkına sahiptir. Cumhuriyet sayesinde Türk insanı okur-yazar oldu, hurafelerden, tekke ve zaviyelerin sapkınlıklarından kurtarıldı. Kula kul, şeyhe köle olmaktan kurtuldu. Amma illa ben kul-köle olacağım diyenler varsa; Rabbim selamet versin.
 
Bugünküler artık ne yazık ki cumhuriyetimizin ilkelerinden uzaklaştılar, cumhuriyeti öteleştirdiler eğitim sistemimiz köksüz inkârcılara dinimiz, ne olduğu belli olmayan cemaatlere teslim edildi.
 
Sonra da kalkıp Cumhuriyetin bize uygun olmadığı şikâyetinde bulunabiliyoruz.
 
El insaf! Bu kadar mı edepten yoksunuz?
 
Cumhuriyet, fazilettir, erdemdir. Bilinen en iyi ve en ideal yönetimdir, İslâm’a da uygundur
 
Bilene ve görene. Nice nice yıllara!!!!!!
 
Esen kalınız. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!