1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Mehmet Özkendirci
  4. Münafık Devlet Yöneticilerinin 11 Özelliği

Münafık Devlet Yöneticilerinin 11 Özelliği

featured

Mehmet Özkendirci tarafından paylaşılan metin, iki yüzlü devlet liderlerinin Kur’an ayetlerine dayandırılan on bir temel niteliğini ele almaktadır. Bu yazıda, söz konusu yöneticilerin adaleti kendi çıkarları doğrultusunda manipüle ettikleri, dindar bir imaj çizerek halkı aldattıkları ve toplumu kutuplaştırdıkları ifade edilmektedir. Ayrıca bu tür figürlerin güçlü bir hitabetle destekçilerini etkilediği, ancak verdikleri sözleri tutmayarak haksızlıklara yol açtığı belirtilmektedir. Yazar, bu özellikleri sıralayarak okuyucuların günümüzdeki bazı dindar yöneticileri sorgulamasını amaçlamaktadır. Sonuç olarak metin, dini değerleri istismar eden iktidar sahiplerinin ortak karakteristik özelliklerini eleştirel bir perspektifle gözler önüne sermektedir.

 

İnternetten gördüğüm bir yazıyı hiç dokunmadan sizlere iletmek istiyorum.

 

MÜNAFIK DEVLET YÖNETİCİLERİNİN 11 ÖZELLİĞİ

1- Namazı halkı kandırmak için kılar (Ma’ûn Suresi, 4. Ayet).

2- Adalet mekanizmasını muhaliflerine zulmetmek ve yandaşlarını kollamak için kullanır (Mâide Suresi, 8. Ayet ve Nisâ Suresi, 135. Ayet).

3- Dindar görünür ama ülkeyi soyarak yetimin hakkını yer (Nisâ Suresi, 10. Ayet).

4- Sözleri birbirini tutmaz, sözleri çelişkilidir (Zâriyât Suresi, 8. Ayet).

5- Müminlere zulmeder, İslam düşmanlarıyla kol kola gezer (Nisâ Suresi, 139. Ayet).

6- Islah ettiğini iddia eder, ama asıl bozguncu kendisidir (Bakara Suresi, 11. Ayet).

7- İlk başlarda güzel sözlerle başa gelir, sonra halka eziyet eder (Bakara Suresi, 205. Ayet).

8- Verdiği sözü tutmaz, halkı sürekli kandırır (Tevbe Suresi, 76. Ayet).

9- Toplumu birleştireceğine devamlı ayırır, “biz ve onlar” diyerek sürekli kutuplaştırır (Kasas Suresi, 4. Ayet).

10- Hitabet ve heybetli duruşuyla insanları kendine hayran bırakır, ama içi boş bir kütükten farksızdır (Münâfikûn Suresi, 4. Ayet).

11- Allah münafıkların peşinden giden halklara dünyada ve ahirette ağır bedeller ödeteceğini bildirir (Tevbe Suresi, 69. Ayet).

 

Ben aslında DİKTATÖRLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ ile ilgili bir yazı yazacaktım. Bu yazıyı görünce ileri bir tarihe bıraktım.

Sizce yukarıda Kur’an-ı Kerim’de geçen bu ayetler size hangi dindar yöneticileri hatırlatıyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!