Ercan Çalışkan
Ercan Çalışkan

Doya doya yaşamamız gerekmez miydi?

featured

Soru şu: 28 Ekim’de İstanbul’da yapılacağı duyurulan Büyük Filistin Mitingi neden daha önce yapılmadı? BİZİM CUMHURİYET’İMİZİN 100. YILDÖNÜMÜNDE DOYA DOYA COŞKUMUZU YAŞAMAMIZ GEREKMEZ MİYDİ? Bir soru da şu: Sınırları içinde yaşayan herkese “kullarım” diyen, onları bir çeşit köle olarak gören bir zihniyetten bizi kurtarıp “BÜYÜK TÜRK MİLLETİ” sıfatını kazandıran CUMHURİYET 100. Yılında daha güzel kutlanmayı hak etmiyor muydu?

AKP henüz grup toplantısı yapmamıştı. Yeğenim, WhatsApp’tan bir görsel paylaştı. Bu görselde “Tarih 28 Ekim! AKP’den Atatürk Havalimanında BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ” yazıyordu. Altına bir soru eklemişti yeğenim: “Doğru olabilir mi bu?

Yok canım! Bana göre olmaz. O kadar da değil!” diye düşündüm. Sonra da “Bu bana göre olmaz!” dediğim ilk şey değil ki! Mesela ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç…’ da bunlardan biriydi. Son üç yılda inanılmaz ekonomik bir tayfun yaşamadık mı? Hatta üç yılın sonunda ekonominin başına getirilen bakan, ‘Rasyonel politikalara dönmekten başka çaremiz yok.’ diyerek benim haklı olduğumu itiraf etmemiş miydi? Aslında bir “Bana göre olmaz.” da bu bakanın atamasında vardı bence. Bütün medyanın, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 7 Aralık 2019’da[1], ‘Bunlar Halk Bank’ı da dolandırmaya çalıştı.dediğini iddia ettiği Sayın Mehmet Şimşek’i, bakan olarak atamasını başka nasıl açıklayabiliriz ki? İki durumdan biri kesin yanlış anlamına gelmiyor mu bu?

Neyse! Burada aklıma gelen pek çok deli soru var da ben konumuza döneyim.

Yeğenimin sorusundan sonra bunları düşünüp ona cevap yazdım: “Doğruysa şaşırmam!

Ve şaşırmadım.

Sayın Cumhurbaşkanı’mız 25 Ekim’deki grup toplantısında[2], “Aslında bugünkü grup toplantımızda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmayı planlıyorduk. Ancak, Gazze meselesiyle ilgili ülke ve dünya kamuoyuyla paylaşmamız gereken mesajların aciliyeti sebebiyle, vaktimizi bu konuya ayırmak mecburiyetinde kaldık.” dedi.

Bu birkaç cümlenin anlamı şuydu: “Cumhuriyet’imizin 100. yılıyla Gazze meselesi karşılaştırılmış ve Gazze meselesi tercih edilmişti.”

Aslında tercih sadece bu değildi ki! Cumhuriyet’imizin 50. yıl kutlamalarının muhteşemliğini geçen haftaki yazımda anlatmıştım. Özel kuruluşlar, sosyal medya, bazı televizyon kanalları da olmasa bu en büyük bayramımızın 100. yıldönümü olduğunu anlayamayacağız. Bu hafta boyunca tüm Türkiye’de dört bir köşenin Cumhuriyet için inlemesi gerekirken bir de üç günlük yas ilanını tercih etmiştik.

Baksanıza TRT’ye! Tüm 100. yıl kutlamalarını İsrail-Filistin çatışmalarını gerekçe göstererek, iptal etti ama Muazzez Ersoy şovuyla ‘vur patlasın çal oynasın’ programını yayınlamakta sakınca görmedi.

Ya Katar Büyükelçi’mize ne dersiniz? Bir eski milletvekilinin, bir belediye başkanının dışişleri kökenli olmayan kardeşi Sayın Mustafa Göksu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl resepsiyonunu İsrail-Hamas savaşı nedeniyle iptal etti ancak oradaki bir düğüne gitmeyi ihmal etmedi. Orada el pençe divan pozlar bile verdi.

Unutmadan! Diyanet’in Cuma hutbesi sizi yanılttı mı? Doğrusu beni yanıltmadı. Güya Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayan bir hutbe yayımlamışlar. İçinde daha çok Kudüs var ama kolayca tahmin edeceğiniz gibi ATATÜRK yok.

Burada bir kez daha yazayım. İsrail’in iğrençliğini, Hamas’ın savunmasız insanları katlettiğini unutmuyorum. Çoluk çocuk, kadın erkek demeden masum insanları katleden kimler varsa midemi bulandırıyor. Bunların acısını yüreğimde yaşıyorum.

Hepimiz de yaşıyoruz ama…

Onlar bizim başımıza gelenlerde aynı yürek acısını hissediyor mu?

Şöyle bir düşünelim:

Çok yakınlarda bir deprem yaşamıştık. 6 Şubat 2023’te Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yerle bir olduğu günlerde Filistin yas ilan etmiş miydi? Ben Arnavutluk ve Kosova dışında yas ilan edeni duymadım da okumadım da…

Türk birliğini vuran Rus uçaklarının 34 askerimizi şehit ettiğinde, Filistin yas ilan etmiş veya Filistinliler miting düzenlemiş miydi?

Yeri gelmişken herhangi bir Arap ülkesinin yas veya miting haberini okumuş muydunuz o günlerde? Hadi bizi geçtik. Filistin’le ilgili olarak ilan ettikleri yas veya düzenledikleri miting var mı? Okudunuz mu böyle bir şey?

Ya Türkiye’de Filistin’e destek için cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları ertelenip üç gün millî yas ilan edilirken İslam ülkelerinin en zenginleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri’nde 18 Ekim’de Robbie Williams konseri düzenlenmesine ne dersiniz?[3]

Şimdi…

Hamas 7 Ekim’de İsrail’e karşı benzeri görülmemiş bir saldırı düzenledi. Büyük çoğunluğu konserde olan kadın erkek, çoluk çocuk yüzlerce kişiyi öldürdü. Bazı bölgeleri ele geçirdi.

İsrail, 8 Ekim’de tüm bölgeleri geri aldığını açıkladı ve yıllardan beri Gazze’de açık hava hapishanesinde tuttuğu zavallı Filistin halkı üzerinde bir soykırım uygulamaya başladı. İnsanlık tarihinde ender görülen bebek, çocuk katliamları yaptı.

7-8 Ekim’den bu yana tam üç hafta geçti.

Soru şu: 28 Ekim’de İstanbul’da yapılacağı duyurulan Büyük Filistin Mitingi neden daha önce yapılmadı? BİZİM CUMHURİYET’İMİZİN 100. YILDÖNÜMÜNDE DOYA DOYA COŞKUMUZU YAŞAMAMIZ GEREKMEZ MİYDİ?

Bir soru da şu: Sınırları içinde yaşayan herkese “kullarım” diyen, onları bir çeşit köle olarak gören bir zihniyetten bizi kurtarıp “BÜYÜK TÜRK MİLLETİ” sıfatını kazandıran CUMHURİYET 100. Yılında daha güzel kutlanmayı hak etmiyor muydu?

 


[1] https://www.milligazete.com.tr/haber/15243411/erdoganin-mehmet-simseke-dolandirici-dedigi-anlar-tekrar-gundemde

[2] https://www.trthaber.com/haber/gundem/cumhurbaskani-erdogan-yapilan-hicbir-siyasi-sov-baris-getirmeyecektir-806767.html

[3] https://www.yenicaggazetesi.com.tr/araplarin-filistin-umurunda-bile-degil-turkiyede-cumhuriyetin-100-yil-kutlamalari-725368h.htm

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!