Akşener kurultay salonunda, Aydın’ın girişinde yoğun destek

featured

ANKARA – İYİ Parti’nin genel başkan seçimi yapılacak 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Seyircisiz düzenlenen kurultayda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kurultayın yapıldığı ATO Congresium Salonu’nun dışında ve salonun içindeki fuaye alanında çevik kuvvet polislerinin görev aldığı görüldü .

4 ADAY YARIŞACAK

1302 delegenin 1007’si salona geldi ve oy kullanmak üzere imza attı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylığını ilan etti. Üç adayın da aday olmak için gerekli imzayı topladığı, Kodaz’ın aday olmak için gerekli 66 imza aldığı öğrenildi.

AKŞENER SALONA DERVİŞOĞLU’NDAN HEMEN SONRA GİRDİ

Adaylardan Dervişoğlu’nun girişi sırasında kürsüden “iyilerin umudu, birleştirici gücü Dervişoğlu” anonsu yapıldı. Dervişoğlu’nun hemen ardından Meral Akşener de salona geldi. Akşener, “Ezelden ebede liderimiz” diye anons edildi.

BOZKURT TOLGA SLOGANI

Dervişoğlu’nun ardından adaylardan Tolga Akalın, “Bozkurt Tolga” sloganları eşliğinde salona girdi.

KORAY AYDIN’A YOĞUN ALKIŞ

Salona destekçileriyle birlikte gelen ve salondan en çok alkışı alan Koray Aydın’ın girişi sırasında “İyi’ler kol kola Koray Aydın’la” sloganı atıldı.

DERVİŞOĞLU’NA KÜRSÜDEN ANONS

Adaylardan Dervişoğlu, kürsüden mikrofonla uzun süre “İYİlerin umudu’ diye anons edilirken diğer adaylar Akalın ve Aydın’ın salona giriş yaptığı bilgisi verildi ve “Hoş geldiniz” denildi.

Adaylar giriş yaparken salonda bulunan bir delege, “Tek aday istiyoruz, birleşin” diye bağırdı.

AKŞENER VURAL VE EŞİNİN ARASINA OTURDU

Akşener’in, eşi Tuncer Akşener ile Parti Genel Sekteteri Oktay Vural’ın arasına oturduğu görülürken; adaylar Dervişoğlu ve Aydın aynı sırada hemen yanında yer aldı. Tolga Akalın ise yine ön sıralarda ancak Akşener’e uzak bir noktada oturdu.

Kurultayın divan başkanlığına ortak önergeyle, oy birliğiyle Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin seçildi.

Tolga Akalın, Akşener ve diğer adayların bulunduğu sıraya davet edildi ancak Akalın mevcut koltukta kalmayı tercih ettiğini söyledi.

İYİ PARTİ KURULUŞ VİDEOSU

Kurutayın başlangıcında İYİ Parti’nin kuruluşunu anlatan bir video gösterildi. Akşener’in videoyu izlerken duygulandığı görüldü.

‘BİR GÜN GİTSEN BİLE HATIRAN YETER’

Video Akşener görüntüleri ve “Bir gün gitsen bile hatıran yeter” şarkısı ile sona erdi. Ardından Akşener kürsüye çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!