Nazım Peker
Nazım Peker

Amaç 12 Eylül Anayasası’ndan Kurtulmak mı?

Hükümet, onca iş var iken, terör şımarmış, şehitlerin ardı arası kesilmezken, iflaslar patlamış, kredi kartı borçları hortlamış, Türkiye tarihinde ilk defa ot ve saman ithaline başlamışken; ortalık tabir yerinde ise yangın yerine dönmüşken “Yeni ve Sivil bir ANAYASA” diye tutturdu.
 
Şimdi soralım sizlere;
 
Terörün önlenmesinde, güvenlik güçlerinin teröre karşı kullanılmasında Anayasa’nın hangi maddesi ne kadar engel?
 
İflasların çoğalmasında, borçların artmasında, açlık sınırının her geçen gün artmasında; Anayasa’nın hangi maddesi etken ya da engel?
 
Türkiye’yi yurt dışından saman ve ot alımına Anayasa’nın hangi maddesi getirmiştir?
   
Anayasa’nın yasaklamasına rağmen; devletin parası ve kadrosu ile “TV6” kurdunuz ve yayın yaptırmaktasınız; “Devletin Dili Türkçedir.” Maddesi neden size engel olamıyor? Demek ki işinize geldiğinde Anayasa’nın var olan maddesi bile size engel değil!!!
 
Yeni ve sivil Anayasa sözü biraz tutmamış olacak ki; 12 Eylülün izlerini sileceğiz denilmekte.
 
Zaten Anayasa’nın 2/3’ünü değiştirmişsiniz. Değişmez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez üç madde ise sıkıntınız,  başka.
 
Madem 12 Eylül’ün izlerini sileceksiniz. O Anayasa’yı omuzu yıldızlı 5 paşa yaptı veya yaptırmıştı. Peki sizin Anayasa’yı kim yapmakta? Dört parti lideri veya onların görevlendirdiği belli kişiler değil mi?
 
Nerede hukuk alanında uzmanlar, nerelerde Hukuk Fakültelerimizin değerli akademisyenleri, nerede Barolar, Nerede Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, nerede STK’ları?
 
Bugün içerde AKP hariç her partiden milletvekili tutuklu bulunmakta! Bunları neye  göre içerde tutmaktasınız? 12 Eylül’ün imalı olan SEÇİM YASASI ile SİYASİ PARTİLER YASASI’na göre değil mi?
 
Eğer sözünüzde samimi iseniz: evvela siz Türkiye’ye hiç uymayan, demokrasiyi çıkmaza sokan, seçimde adalet ilkesini zedeleyen, Genel Başkan Sultası’nı ve yetkisini Padişahlardan daha geniş tutan 12 Eylül imalatı olan; SEÇİM YASASI ile SİYASİ PARTİLER YASASINI kaldırmakla başlayın işe.
 
Var mısınız?
 
Elbette yoksunuz! Çünkü bu yasalar şimdilik işinize geliyor!
 
Öyle ise “Yeni Anayasa’da” 12 Eylül’ün izlerini sileceğiz de bir aldatmaca ve kötü niyetinize kalın bir örtüdür.
 
Öyle ise “Yeni ve Sivil bir Anayasa” ırarı neden?
 
Yeni Anayasa’da ülkenin tapusu olan TÜRK ve Türklük kavramını çıkarmaktır amaç. Bunun yerine Türkiyelilik getirilmek isteniyor. Size sormazlar mı “Kardeşim sen Türkiyelisin de; kimsin, necisin?”diye.
 
Oysa ne güzel tarif ediliyor; “Türkiye devletini kuran millete-halka TÜRK denir.” İş bu kadar sade ve yalın! Bunun neresi sizi rahatsız ediyor?
 
Maksat üniter ve milli-ulus devlet kavramını yıkmak ve ülkeyi bölünmeye hazır hale getirmek ve kendilerinden sonra iktidar olacaklarında elini kolunu bağlamaktır.
 
Buna, “Ben Türküm ve Türk evladıyım” diyen aklı başında hiçbir vekil, bürokrat ve vatandaş “EVET” demez, dememelidir.
 
İnsan hiç kendi idam fermanını imzalar mı?
 
Esen kalınız.   

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!