Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Ruhumuzu Yakan Parti

Ruhumuzu Yakan Parti
Hz. Muhammed’in yanına bir gün adamın birisi gelir; “Muhtacım, bana yardım et” der. Adamı izleyen Peygamber, “Evinde nen varsa sat, gel” der. Adam gider, evinde eski bir çulu varmış, bir liraya satar gelir. Peygamber o bir liraya bir balta aldırtır, sapını kendisi takar, “bununla dağdan odun kes sat, buna devam et” der. Adam söyleneni yapar, yoksulluktan kurtulur.
 
AKP yıllardır oy alma adına, çalışabilecek kişilere gıda, yakacak ve para yardımı yapıyor, iradeleri satın alıyor. Hem böylece dilenciliği yaygınlaştırıyor, üretimi azaltıyor, insanları tembelleştiriyor. İnsanlar itibarsızlaşıyormuş, bütçemiz küçülüyor ve açık veriyormuş, geçin bunları önemli değil, önemli olan AKP saltanatının sürmesidir.
 
Aile kültürümüzde, İslam’ın buyrukları arasında yaşlılara ve ana-babalara bakmak, onların sıkıntılarına katlanmak, bunu yaparken maddi bir çıkar elde etmemek var. Şu yıllarda AKP bu özveriyi unutturuyor; yaşlı anne, baba ve yakınlarına bakanlara maaş vererek ata-evlat kültürümüzü dinamitliyor, gönüllerimizdeki acıma, sevgi ve insanlık duygularını çürütüyor.
 
Askerlik yapmak sevaptır, vatan uğrunda ölen şehittir. Türkler eskiden beri “asker millet”tir. Vatan uğrunda savaşa savaşa bağımsızlığımızı koruduk. AKP’nin baş zihniyeti milletimizin sempatisini kazanmak için ikiye bir “dövizle askerlik” yoluna başvuruyor, vatan sevgisini yok ediyor. AKP şimdi gâvur parasıyla askerlik niyetini dile getirdi ama seçimler dolayısıyla erteledi.


 
AKP’nin yaptığı işlerden birisi de vatan satıcılığıdır. Bu partinin öncüleri iktidar oldukları günden beri vatanımızın toprak, fabrika ve madenlerini, önemli kaynaklarını “özelleştirme” adı altında yabancılara yahut yerli kapitalistlere parayla sattı. “Devletçilik çağını doldurmuş zararlı bir tortudur” iddialarıyla içimizdeki devlet, hazine sevgisini sökmeye çalıştı.
 
Yani AKP bizim ruhumuzu yaktı. Bugün toplumdu bir yozlaşma, bencillik, milli ve dini değerlerimizde çürüme hissedilir derecede artmış ise müsebbibi ve sorumlusu AKP’dir. AKP’li de olsak, ruhumuzun tümden yakılmasına katkı sağlamayalım. Bizi üretimden alıkoyup tüketmeye, el açmaya götüren bir siyasi hesabın ömrü kısadır. İnsani duygularımızla dövizi salata yapıp yemek ayıptır. Bu zihniyete destek olmak vebaldir.
 
Seçim dolayısıyla muhalefetteki bazı parti başkanı veya cumhurbaşkanı adaylarının da tüketim ekonomisine yönelik sözler verdiklerini görüyoruz. Borçlarımızı üstleniyorlar, herkese bedava bir şeyler veriyorlar, vs. Yanlış yoldalar. Alacakları oy, kuracakları hükümet için yangına odun taşıyorlar. Milleti tembelleştirerek, hırsız ve hilecilerin affederek mutlu olunmaz. Böylesi bir politika bizi dar boğazlara sokar. Muhalefet partileri bize bedavadan para ve ekmek vaat etmemeli. Muhalefet bizi terlemeye, üretmeye, tarlaya, tezgâhların başında çalışmaya çağırmalı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!