Zihinlere Saplanan Gündem Kılçıkları!

Habertürk bir Arap televizyonundaki kamera şakasını yayınladı.
Şaka eşek şakası… Deprem şakası!..
 
— Türkiye’de binlerce aile 17 Ağustos Depremi nedeniyle yasta. Ülke yasta… Binlerce insan kaybettiklerinin acısını yaşarken…..

Bir başka haberde ise, depremde yıkılan kusurlu binaları yapan kişinin, şimdilerde belediye başkanı olduğunu yazıyordu….

***

 
Mısır’da yaşanan vahşet insanlığın vicdanını sızlatıyor.

Ülkemizde özel bir anlam yüklenerek gündemin farklı bir yerine taşındı. Siyasi demeçler, gösteriler, maçlarda paylaşılan semboller…

Cuma namazının hutbesi yine bu konu üzerine!
 
— İnsan düşünmeden edemiyor; Irak’ta binlerce tecavüz, milyonlarca yaralı ve ölüm yaşanırken neredeydik… Yapanlar Haçlı ordusu olduğu için mi sessizdik….
 
Telafer’de, Urumçi’de, Kerkük’te Türkler katledilirken neredeydik, neredeyiz…..
 
Bağrımızda hamile bir kadına 200 kurşun sıkan bölücü caniler el bebek gül bebek semirtilirken, neredeyiz…

***

İktidarla-cemaat arasındaki kavga en üst perdeden son hızıyla devam ederken, Mehmet Altan bu kavganın “zaman kaybettirdiğini” söylüyor.
 
“… Bakınız; Avrupa’da, mesela İngiltere’de bir topluluk devleti ele geçirdi, Kanada’da dinsel bir hareket devlete el koydu diye bir şey duydunuz mu? Olabilir mi böyle bir şey? Neden çünkü gerçek demokrasinin olduğu yerde, bu tür tartışmalar yaşanmaz."

— İleri demokrasiden sonra ileri aydınlarımızın da türemesi kaçınılmazdı… Gerçeği değil konuşulanı gündeme taşımak! Herkesin bildiğini bilmeme rolüne bürünüp ahkâm kesmek böyle olsa gerek!

***

Cemaatin 11 maddelik açıklaması sivil muhtıraya benzetildi. Nitekim Cemaatin önemli isimlerinden Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce, bunun “önümüzdeki dönemde sıklıkla hatırlatılması gereken bir demokrasi ayarı” olduğunu vurguladı.
 
— Ne demokrasiymiş… İlla bir ayar veren olacak!

***

Gün geçmiyor ki “yakında hükümet ile ilgili belgeler yayınlanacak” diyen biri çıkmasın. Hemen ardından ilave ediliyor; “eğer anlaşmazlarsa…”
 
— Anlaşırlarsa belgeler yok olacak demek ki!
 
Ahlaka bakın!..

***

 
Reuters, Gülen cemaatin lideri Gülen’in bugüne kadar görüntülenemeyen ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki villasının fotoğraflarını yayınladı.

— Zamanlama enteresan bir savaşın hız kazandığı döneme denk geliyor.

Sonrasında Devlet malı ve yüksek güvenlikli olduğu açıklanıyor.
 
Fethullah Gülen mütevazi bir odada hayatını sürdürüyor” denilerek resimleri yayınlanan mütevazi oda meğerse muhteşem bir villada imiş…

***

 
Son günlerde güneydoğudan gelen aile çatışmaları ve ölümlerde büyük artış var. Belli ki herkes kendi işini halletme peşine düşüyor.  Bunlardan birisi manidar; Diyarbakır da çocuklarının dağa çıkarılıp, terör örgütüne katılmasına sebep olduğu için komşu aile ile çıkan çatışmada 8 can kaybı yaşandı.
 
— Güneydoğudan “çekilenin” ne olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor…
 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!