Nazım Peker - Eğitimci/Yazar
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Neden Erken Seçim, Neden Terör Tırmanıyor?

Neden Erken Seçim, Neden Terör Tırmanıyor?

0
Paylaş

Bu sorunun tek bir sebebi var; 7 Haziran sonuçları.
 
S. Erdoğan 13 yıldır, devleti istediği gibi yönetmeye alışmıştı. Kendi ifadesiyle, “Astığı astık, kestiği de kestik” idi.
 
Bu tarzın önüne, sezgisi büyük, neyi nerede nasıl yapacağını iyi bilen necip Türk milleti,  7 Haziran’da TAKOZ koydu.
 
Muhalefet partilerinin yapamadığını bu asil millet yapıverdi. AKP ve S. Erdoğan’ın devleti daha fazla tahrip etmesine DUR dedi.
 
Bunu da, HDP’yi baraja takmayarak başardı. O bölgenin çıkardığı 75 vekilin tamamını HDP’ye vererek S. Erdoğan’ın kaprislerine YETER  artık dedi.
 
Ülke ve ülke demokrasisi şu an; zurnanın ZIRT dediği yerdedir.
 
S. Erdoğan bu sonuçlardan fena halde korkmaktadır. Onun için en büyük tehlike; 258 (TBMM başkanını da çıkarırsak) daha doğru deyimle 257 ye karşı 292 vekil sayısıdır..
 
Anayasa’nın nasıl rafa kaldırıldığı, yolsuzluk ve haksızlıkların nasıl yapıldığını, devletin nasıl törpülendiğini, terörün nasıl şımartıldığını bilen biliyor.
 
Onun için bu sayı yapısı ile TBMM’si, S. Erdoğan’ın uykularını kaçırmaktadır.
 
Ne yapıp yapıp HDP’yi baraj altında bırakarak, TBMM’sindeki vekil sayısını; kendisine zarar verdirmeyecek hale getirmek istemektedir.
 
HDP’deki emanet oyların da farkında.
 
Bu oyları, nasıl AKP’ye kaydırmanın hesabındadır. Devlet ve millet, ülke ve ekonomi birilerini hiç mi hiç ilgilendirmemekte.
 
Atasözünün dediği gibi, “Önce can sonra canan!”
 
Eğer koalisyon hükümeti kurulursa, bilin ki S. Erdoğan için çıkış noktası bitmiş anlamınadır. Bütün akademisyenler ve siyasilerin ortak görüş ve kanaati bu yöndedir.
 
O, önce halktan 400 vekil istemiş, sonra 300 e razı olmuştu.
 
Her ikisi de tutmadı.
   
TBMM başkanlığını AKP alınca biraz rahatladı. Umutları yeşerdi.
 
Eğer ümitleri devam ediyorsa bilin ki, koalisyon kurdurtmayıp ülkeyi, erken seçime götürecek kararı alacaktır. Yalnız o kararında nasıl alınacağı ve nasıl uygulanacağı da ayrı bir TARTIŞMA konusudur.
 
Ekonomi bitmiş, eğitim iflas etmiştir. “Büyümede ÇİN’i geçtik.” Pembe yalanına artık kimseler inanmıyor. Vatandaş, yiyemediği ETİN, çorbasına sıkamadığı LİMONUN derdinde! Erken seçim onun için hiçte önemli değil.
 
AKP ve Erdoğan için yeni şeyler gerekli. Eğer erken seçim kararı alınırsa; yine devletin olanaklarıyla şehir şehir dolaşıp meydanlarda, “Bakın AKP’ye oy vermediniz, tek başına hükümet kurdurmadınız; terör yeniden hortladı, şehitler gelmeye başladı. Anaların gözyaşları akıyor” mealinde propaganda konuşmaları yaparak; TBMM’ndeki sayısal kaybını telafi etmeyi hedefleyecek. “Kandan besleniyorsunuz” iftirasını da unutarak.
 
Bu sefer, “Ben tarafsızım AKP’ye oy istemiyorum!” da demeyecek. Direkt olarak isteyecektir.
 
Bu aziz millet, şımaranı sevmez Onun için bu millet neciptir, asildir ve “Çarıklı erkânı harptir.”
 
Anladınız mı, neden erken seçim ve neden terörün tırmandığını? Yapılan anketlerde terörün; birilerince özellikle tırmandırıldığı % 68 olarak çıkmıştır.
 
Ne yapılırsa yapılsın, ümitler asla eskisi gibi yeşermeyecektir. Halk her şeyin farkında.
 
Esen kalınız.   

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!