Yusuf Dülger
Yusuf Dülger

Nihat, Diyanet, İlahiyat (Öfkeli Yazı)

Nihat, Diyanet, İlahiyat (Öfkeli Yazı)

Size önce Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun bu yıl Ramazan ayında ATV’de yaptığı dini konuşmalarından örnekler vereyim.

“Hz. Peygamber rüyasında Allah’ı görmüş. Peygamberimizin anlattığını göre Allah çok güzel ve yakışıklı imiş. Allah Peygamberimizin önüne gelmiş; iki elini Peygamberin iki omzuna koymuş. ‘Nasılsın sevgili kulum Muhammed, iyi misin’ diye halini hatırını sormuş…”

“Yunus Peygamberin yüz bin kavmiyle dağa çıktı. Elli bini bir tarafta, elli bini bir tarafta idi. Kavmini birbirine saldırttı. Yunus kura sonunda denize atıldı. Balık yuttu. Balığın karnında, denizin tabanında iken meleklerin sesini duydu…”

“Süleyman Peygamber Azrail’e, senin canını almaya geleceğim demiş. Süleyman, ‘Azrail beni bulamasın biraz daha yaşayayım’ diyerek girip çıktıkça evini kilitlemiş. Bir gün yine kapısını penceresini kilitlemiş, dışarı çıkmış. Geri dönüp kapıyı açınca bakmış içeride yakışıklı bir delikanlı oturuyormuş. Şaşırmış, sen kimsin diye sorunca, ‘Azrail’im. Artık öleceksin’ demiş. Süleyman A. S.: ‘Madem öyle, ölmeden ailemle bir görüşüp geleyim’ demiş. Süleyman’ın çok çok, pek çok (aynen bu ifadeler) hanımı varmış. Görüşüp gelmiş, sonra Azrail orada canını almış…”

“Peygamberimiz miraçta Musa Peygamber’i görmüş. Musa mezarda ayaküstü namaz kılıyormuş…”

“Nemrut İbrahim peygamberi yakacağı zaman gözün görebildiği her yere odun yığdırtmış. Tüm kuşlar karıncalar biz de İbrahim ile yanalım diye oduna (ateşe) uçmuşlar, akın etmişler…”

“Bir sandıktan tüm peygamberlerin fotoğraf çıkıyor. Adem’in boynu çok uzunmuş…”   

Bunlar insanı hem güldürüyor hem düşündürüyor hem kızdırıyor.

Nihat Hoca bunları ve daha çoğunu Ramazan’da anlatırken hahamlar-papazlar daha bu kadarını bilmezlerdir dedim. İletişim adresini buldum; “Hurafeci, Allah Türkiye’yi senden kurtarsın dedim” faydası olmadı.

 

NİHAT’I KİM OKUTTU KİM YÜCELTTİ 

Nihat Hoca İ.H.L., İlahiyat okumuş, Prof. Olmuş. YÖK ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olmuş, İslam Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörlüğü’ne atanmış ama  İslam Akaidini alt-üst edip çıkıyor. Nihat Hoca’yı dinlerken şunlar aklıma geldi: Bu düşünce ve anlatımla hangi jüri kendisini Prof. Yaptı, hangi makam kendisini oralara atadı?..

 

DİYANET VE İLAHİYATLAR  

Nihat Hoca’nın anlattıkları ile benzeri laf kalabalıklarını dinledikçe Diyanet ve İlahiyatlar aklıma geliyor. Çünkü hepsi suskun. Nihat Hoca’yı onaylıyorlarsa; eyvallah, Türkiye’nin din mantığı ve din kültürü buymuş der geçerim. Onaylamıyorlar; makam ve maaş sıkıntıya düşmesin, tartışma olmasın diye susuyorlarsa, hepsine birden, yazıklar olsun diyorum. İslam alimi böyle mi olur, Allah’tan böyle mi korkulur? Sizin göreviniz sırf hoş görünmek, maaş almak, milliyet ve Cumhuriyet düşmanlığı yapmak mı?

 

NİHAT’IN TELEVİZYONU

Nihat Hoca’nın yıllardır konuşma yaptığı televizyonun ana kaynağını hatırlayın. O televizyon kanalı iki kamu bankasından alınan 375’er milyon TL. ile (750 bin TL) bir yandaşa verilmişti. Yani biz paramızla hurafeci oluyoruz.

Nihat Hoca’nın bu yılki konuşmalarının ön, arka ve ortasında T.C. Ziraat Bankası vardı. Yani Ziraat Bankası bizim paramızla, bu hocayı 30 gün, 70.000 (Eski parayla 700 milyon) Türk lirasına konuşturdu.

Kendi paramızla hurafeci yapılıyoruz. Cebimizden 70.000 TL. alın, inanç ve aklımızı çürütün, arkasından bir de: “Kul hakkı yemeyin, haramdan uzak olun, Allah’tan korkun” deyin. Burada bir de böylesi programların çok izleyici bulduğunu düşünün. Ne uyanık hocalarımız, ne akıllı (?) insanlarımız varmış be!

 

SON BİRKAÇ CÜMLE

  • Bize Nihat Hoca tarzıyla anlatılan “din”, dinsizlikten daha kötüdür.
  • Yahudilik ve Hıristiyanlığı kendi din adamları bozmuştu. İslam’ı da Nihat Hoca gibi, makam düşkünü, politika güdümlü hocalar bozuyor.
  • Kadın-erkek, yaşlı-genç kim olursak olalım, İslam’ı Kuran’dan ve Hz. Muhammed’in sağlam hadislerinden kendimiz öğrenelim. Çünkü, “hoca, alim” denenlerin çoğu inancımızı bozuyor.
  • Allah hepimize akıl vermiştir. İslam’ın ana kaynakları sağlam olarak elimizde duruyor. Kulak ve cüzdanlarımızı şarlatanlara kapatalım.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!