Müyesser Yıldız
Müyesser Yıldız

Cübbeli Sarıklı Teğmen mi?.. Sarıklı Avukat mı?..

featured

Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterdikleri için disipline sevk edilen 4 teğmenin avukatlığını, aralarında askeri hakim-savcılık yapmış ve Genelkurmay’da Harekat Başkanlığı görevinde bulunmuş emekli bir Tuğgeneral de olmak üzere tümü askeri kökenli 10 isim üstlendi. Bu avukatlar bugün veya yarın, “teğmen cuntası”  iddialarıyla ilgili bir açıklama yapacaklar.

Tuzla Piyade Okulu’nda bir teğmenin 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmamasıyla başlayan olaylarla ilgili iddialara yenileri ekleniyor. Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenle hareket eden grubun lideri olduğu tahmin edilen teğmenin, geçen yıl bir tarikatın toplantısında cübbeli-sarıklı fotoğrafına ulaşıldığı öne sürülürken, yine aynı grubun avukatlarından birisinin geçtiğimiz günlerde bilgi-belge almak için gittiği Tuzla Piyade Okulu’nda sarıkla dolaştığı bildiriliyor.

Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlar konusunda edindiğimiz son bilgiler şöyle:

Bilindiği gibi Türkiye, 2021 yılında bir Tuğamiralin makam arabasıyla tarikat evine gittiğini ve üniformasının üzerine cübbe giydiğini gördü. Şimdi Tuzla Piyade Okulu’nda da buna benzer bir olaydan söz ediliyor. Tarikatçı olduğu öne sürülen grubun liderliğini yaptığı tahmin edilen, ancak olaylarda ve soruşturmada henüz adı geçmeyen teğmen K.A. geçen yıl bir tarikatın toplantısında cübbeli ve sarıklı fotoğrafını paylaşmış. Söz konusu isim, 13 Kasım’daki olaylar sırasında da, “Şeriatçıyım.” demiş.

Yine aynı teğmenlerin avukatlığını üstlenen isimlerden birisi, geçtiğimiz günlerde soruşturmaya yönelik bilgi-belge almak üzere gittiği Tuzla Piyade Okulu’nda sarıklı dolaşmış.

Cuma Namazı Gerekçesiyle Eğitim Gezisine Katılmamışlar

İki başka olay:

16 Aralık 2022’de Tuzla Piyade Okulu’ndaki bir tabur için Özel Kuvvetler’e eğitim gezisi planlanmış; ancak şimdi 10 Kasım ve sonrasındaki olaylarda adı geçen teğmenler, Cuma namazına gideceklerini söyleyerek ve de tabur komutanını tehdit ederek bu geziye katılmamış.

Okulda Hizbullah’a ait derginin “Bir Hareketin Aydınlatılmamış Öyküsü” başlıklı sayısı bulunmuş; ancak yetkililer, “Kime ait olduğu belli değil.” diyerek işlem yapmamış.

Müslüman Olman Atatürk’ü Sevmene Engel Değil”

Olaydan sonra tarikatçı grupta yer aldığı belirtilen bir teğmen, “çark ettiğini” düşündükleri bir teğmene,  “Sabahtan beri bu itlerle çakallarla ağız birliği yapıyorsun, paçayı mı kurtarıyorsun?” şeklinde mesaj yazmış, o da şu karşılığı vermiş:

Sizin grubunuzdan da evinizden de ne haberim var ne bilgim var… Hiçbirinizi suçlamadım iftira altındasın sandım. Cemaat tarikat vs. benim babamı 4.5 sene açığa aldı. Benim kimseye bir minnetim bağlılığım yok. Başından beri kendin iftira iftira diye konuşmadın mı?.. Bir tane kayıt mesaj göster de ki sen bizimle birlikte şu eve geldin… Son olarak Müslüman olman Atatürk’ü sevmen için engel değil. Atatürk’ü seviyorsun diye de Müslüman değilsin demek olmuyor bu.”

Savcı İddianamede Ne Dedi?

10 Kasım’da Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen A.A. ve koğuş arkadaşı M.F.Ş.’nin darp edildikleri iddiasıyla dört teğmen hakkında 90’ar bin liralık tazminat davası açtığını ve 11 Ocak’a duruşma günü verildiğini belirtmiştik.

İşte bu davayla ilgili hazırlanan iddianamede, Savcı’nın şikayetçilerin, “Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret ettiği” tespitinde bulunduğunu, ancak olayların kamuoyuna yansıması, özellikle de Yeni Şafak’ın “teğmen cuntası” haberlerinden sonra telaşa kapıldığını da öğrendik.

10 Avukattan Açıklama

Sıcak iki gelişme de şu:

Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterdikleri için disipline sevk edilen 4 teğmenin avukatlığını, aralarında askeri hakim-savcılık yapmış ve Genelkurmay’da Harekat Başkanlığı görevinde bulunmuş emekli bir Tuğgeneral de olmak üzere tümü askeri kökenli 10 isim üstlendi.

Bu avukatlar bugün veya yarın, “teğmen cuntası” iddialarıyla ilgili bir açıklama yapacaklar.

Bilindiği gibi, olaylardan sonra toplam 7 teğmen geçici olarak uzaklaştırılırken haklarında adli ve idari soruşturma başlatıldı. İdari soruşturma kapsamında da “TSK’dan ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiler.

Teğmenlerle ilgili karar Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Kurmay Başkanı başkanlığında, KKK’daki birimlerin başkanlarından oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından alınacak. İşte bununla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun, dosyanın YDK’nın Ocak ayı toplantısına yetiştirilmesi talimatını verdiği belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!