Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Atatürk ve Konya

featured

Konya Akape’nin en çok oy aldığı illerden olsa bile burada tamamıyla Atatürk karşıtları yaşamıyor. Görünen o ki gelecek seçimler çok sürprizlere gebe. Akape’ye oy vermeyenleri de düşünecek olursak bazı yerlerin isimleri de Atatürk ve silah arkadaşlarının isimleri konmaz mı? Bu bir lütuf değil bir vefa örneğidir muhteremler.

Konya’da Atatürk’ün adının geçtiği yer sadece anıt ve evinin ismi... Cadde ve bulvarlara kimlerin isimleri kondu, hatta püsküllü deli Kadir’in adı bile bir cadde veya bulvara koymayı düşünmüştü belediye. İnsan bu unutkanlığa(!)bir anlam veremezken Konya’nın İtalyan işgalini nasıl unutur?

Devletin her türlü desteğini alan Akape belediyeleri önceden Gazi Lisesi ismini Konya Lisesi, Atatürk stadyumunu yıkıp yerine ucube bir millet bahçesi yapılırken yeni stada Belediye ismini koymak kimlerin acısı(!)acaba?

Şehrin en merkezi yerine velesbit / bisiklet müzesi açanlardan da daha fazlası istemek biraz insafsızlık(!)olmaz mı?

 


 Not: Konya Akape’nin en çok oy aldığı illerden olsa bile burada tamamıyla Atatürk karşıtları yaşamıyor. Görünen o ki gelecek seçimler çok sürprizlere gebe. Akape’ye oy vermeyenleri de düşünecek olursak bazı yerlerin isimleri de Atatürk ve silah arkadaşlarının isimleri konmaz mı? Bu bir lütuf değil bir vefa örneğidir muhteremler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!