Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Asgari Ücretli Yerel Halk ve Vekillerinin Maaşları

featured

Biz sadece reisin “itibardan tasarruf olmaz” dediğini ve uyguladığını biliyorduk. Meğer seçimden üç gün önce bir milyon liralık kuru yemiş yiyen Belediye Başkanlarımız bile varmış. Burada insan sormadan edemiyor, kurusuna halkın cebinden bu kadar para veren acaba sulusuna kaç milyoncuk verdi?

Atatürk vekil maaşları için öğretmen maaşlarından fazla olmasın demişti. Bugünleri görse kahrından bir daha ölürdü sevgili Atatürk. Avrupa ülkelerinde vekil maaşları asgari ücretin 3 veya 4 katı olurken bizde 14 katı !!!!! İnsanın ağzını bozası geliyor yerel halktan birisi olarak.

Adı üstünde milletvekilleri yani milletin vekilleri. O maaşla yetinseler iyi diyelim ama çoğu müteahhitlerden patronlardan da dirsek temasındalar(!)… Vekiller içerisinde Amerikan veya İngiliz vatandaşı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in deyimiyle “yerel halktankaç kişi var? Sıfır! Sağdan baksan soldan baksan koskoca sıfır. Durum böyle olunca tok açın halinden nasıl anlasın?

Çözüm olarak ya asgari daha doğrusu azgari maaşları vekil maaşları seviyesine çıkarılsın ya da vekiller yerel halkın %75’nin aldığı maaşlara çekilsin. Sonra da muhterem vekil maaşlarını azgari maaşların 3-4 katına çıkartalım.

Birçok yerde değerli milli ve yerli büyüklerimizin debdebeli hayatlarını seçim kaybettikleri belediyelerde bile ibret ve hayretle gördük. Biz sadece reisin “itibardan tasarruf olmaz” dediğini ve uyguladığını biliyorduk. Meğer seçimden üç gün önce bir milyon liralık kuru yemiş yiyen Belediye Başkanlarımız bile varmış. Burada insan sormadan edemiyor, kurusuna halkın cebinden bu kadar para veren acaba sulusuna kaç milyoncuk verdi?

Bir kişinin halkın vergisiyle yaptığı itibar değil yerel halkın itibarı önemli olmalı. Böyle olunca devleti yönetenlerin itibarları daha doğru ve itibarlı olmaz mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!