Lütfullah Kaleli
Lütfullah Kaleli

İhtiyaç Var

featured

Yurt içinde, ABD Büyükelçiliğinin görevlendirdiği kişiler iş adamlarımızı teker teker dolaşarak Rusya ile ticaret yapmayın diye tehdit edip, bankaları sopa niyetine kullandıkları iddia edilmektedir.

Konu Ticaret Bakanlığına sorulunca verilen cevap, “Dışişlerine sorun”! Konu dışişlerine soruluyor, ancak cevap verilmemiş. Sanki Basket topu oynanıyor. Benim bildiğim kurumlar arası yazışmaların yapıldığıdır.

Yusuf Tunçer’in haberinde: İş adamlarımızın feryatları duyuluyor. ”Bizi kurtarın.” Çok acı bir olay. Eğer biz kendi topraklarımızda, tehdit edilen iş adamlarımızı koruyamıyorsak- tehdit edenlerin elinden alamıyorsak vay halimize!

Tehdit edenlerin kim olduğunun-hangi etiketi taşıdıklarının önemi yok. Bir de tehditlerini eyleme döküyorlarsa, bazı konuları sorgulamak lazım.

Ben bu sorgulamaları devletimin beni bilgilendirmesinden sonra yapmayı arzuluyorum. Çünkü konu çok önemli, hele yurdunu-ulusunu- devletini özünden çok sevenler için.

Bir gazetenin birinci sayfadaki başlıklarını sıralayalım. ”Bizi kurtarın- Dışişleri sessiz-bankalar işin içinde-Bu haydutları durdurun.”

Birileri tarafından bankalara verilen yaptırım listelerin söz ediliyor. Bu listelerin kim tarafından bankalara verildiği sorgulanıyor. İşin içinde SWAP’a görev verildiği iddiası ve bazı yaptırımlardan söz ediliyor.

Eğer bir operasyonun devletimin çıkarlarına zarar vereceği düşünülüyorsa, çıkış yolları mutlaka vardır. Bankaların çoğu yabancı, birkaçının lisansı iptal edilse kıyamet kopmaz. Veya Yabancı ortaklara yaptırım uygulansa –can alıcı birkaç yabancı şirkete hâl hatır sorulsa çıt çıkmaz diye düşünüyorum.

Eğer iddialar doğru ise; düşmanlarımız en zayıf noktamıza müdahale ediyorlar diye aklıma geliyor.  Uzun zamandan beri ekonomik hassasiyetlerimizin giderilmesi için yazılar yazdım. Aklıma gelen sanırım başıma geliyor.

Sanırım MİT konunun üzerine çoktan eğilmiştir. Ekonomi çetelerinin- ekonomi casuslarının peşine düşmüş- bu alanda faaliyet gösteren casusların çanına otu tıkamış olduğun sanıyorum. MİT bünyesinde ekonomi casusluğunu izleyen gereğini yapan bir birim olmalı.

Konu çoktan bakanlıkları aşmış olmalı. Konu ile doğrudan siyasal iktidar, birinci elden doğrudan açıklama yapmalı. Hırsız yumurta çalmakla işe başlar kendini geliştirir. İddialar doğru ise! Bu hadsizler- bir süre sonra Savunma sanayiimize bulaşma cesaretini gösterebilirler.

Bu konuda devletimin bir an önce kapsamlı açıklamalar yapmasına toplum olarak çok ihtiyacımız var.

Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları Yurdumda faaliyet gösteren yabancılara müdahale eden-engelleyenlerin üzerine olsun vesselam.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    5 Mart 2024, 16:12

    Aklına başını alsın herkes?

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!