Feridun Yıldız
Feridun Yıldız

Hakan Fidan: Hedef DDR; Bizim için malûmun ilânı

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan, terör örgütü PKK ile görüşme sürecinin üç ayaklı devam ettiğini ve hedefin DDR çerçevesinde silah bıraktırmak olduğunu söyledi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, 5. Büyükelçiler Konferansı’nda verdiği brifingin ardından, Türkiye’nin Kuzey Irak politikası, İzmir’de tartışılmaya devam etti. SABAH’ın edindiği bilgiye göre, Hakan Fidan toplantı sırasında çözüm için üçlü süreç yürüttüğünü belirtti ve dünyada da uygulanan DDR (Demobilisation, Disarmament, Reintegration) (Dağdan indirme, silah bıraktırma, topluma yeniden kazandırma) sürecini örnek verdi. Fidan, İmralı- Kandil ve örgütün Avrupa ayağıyla da görüşme kapısı açıldığını, henüz karşılıklı güvenin sağlanmadığını belirtti.(Sabah – 6 Ocak 2012)" 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Öcalan’la yürütülem "İkinci Kürt Açılımı"nda hedefin "DDR" olduğu şeklindeki açıklaması dün bütün yayın organlarında yer aldı. Bu açıklama bizim için "Malûmun İlânı"ndan başka bir şey değildir. Zira biz açılımların bir ABD Projesi olan David Phillips‘in "Disarming, Demobilizing and Reintegrating the Kurdistan Worker’s Party"deki öngörülere göre icra edildiğinin farkındaydık ve bu projeye göre "Kürt Açılımı"nda neler yapıldığı ile nelerin yapılması muhtemel olduğunu 13 Ekim 2011 tarihli "ABD Projesine Göre “Kürt Açılımı”nda Neler Yapıldı, Neleri Beklemeliyiz?" başlıklı yazımda belirtmiştim. Anılan yazımın "BUNDAN SONRA NELER OLABİLİR?" başlıklı bölümünün 7. maddesinde ise şu ifade yer alıyordu: "7.  David L. Phillips’in “Disarming, Demobilizing, And Reintegrating The Kurdistan Worker’s Party(PKK’yı Silahsızlandırma, Dağdan İndirme ve Toplumla Bütünleştirme)” projesi bir metod olarak üst düzey bir güvenlik bürokratı tarafından ifade edilebilir."

Anılan yazımın bağlantısnı ile David Phillips’in raporununu İngilizce orijinali ve Türkçesinin bağlantılarını incelemeniz için aşağıda belirtiyorum.

Okuyalım, düşünelim ve uyanalım. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir…

Okumak için tıklayınız…

ABD Projesine Göre “Kürt Açılımı”nda Neler Yapıldı, Neleri Beklemeliyiz?

İndirmek için tıklayınız…

Disarming, Demobilizing, And Reintegrating The Kurdistan Worker’s Party – David Phillips

PKK’yı Silahsızlandırma, Dağdan İndirme ve Toplumla Bütünleştirme – David Phillips (Türkçesi)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!