Feridun Yıldız
Feridun Yıldız

Zafer Partisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri

Otomatik taslak

Aziz Ergen, Ali Şehirlioğlu, Fikret Bayır, Sedat Timur, Murat Yıldız ve Serdar Öztürk kardeşlerime selam olsun…

 

Yazıma 27 Mayıs İhtilâli’nin kudretli albayı Alparslan Türkeş’in “En kötü demokrasi en iyi darbe idaresinden daha evlâdır” sözüyle başlamak istiyorum. Demokrasi Türk Milliyetçiliğinin olmazsa olmaz şartlarından birisidir. Türk Milliyetçileri demokrasiden asla vaz geçmezler ama vatanlarını ve demokrasilerini koruyabilmek için de güçlü bir orduya sahip olmak isterler. Bu vesile ile Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçilerinin siyasi partisi olan Zafer Partisi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili görüşlerinden kısaca bahsetmek istiyorum.

ZAFER PARTİSİ İKTİDARINDA;

  • 2021 yılı sonu itibariyle, Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinde 201 general ve amiral, 25 bin 728 subay, 64 bin 655 astsubay, 47 bin 167 uzman erbaş ile 16 bin 18 sözleşmeli er ve erbaş görev yapıyor. Yükümlü personel mevcudunun 208 bin 515 olduğu üç kuvvetteki askeri personel sayısı, böylelikle 362 bin 284’e ulaşıyor. Bu sayı Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasını korumak için yetersizdir. TSK’nın personel sayısı Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasını rahatlıkla savunabilecek bir sayıya yükseltilecek ve modern silahlarla donatılacaktır.
  • Uzmanlık gerektiren görevler profesyonel uzman er ve erbaşlar tarafından ifa edilecek,
  • Vatandaşlarımızın askerlik hizmeti zorunlu olacak ve hizmet tek tipte gerçekleştirilecektir. Bedelli askerlik hizmeti kaldırılacaktır.
  • Kuvvet komutanlıkları doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlanacaktır.
  • Sözleşmeli er uygulamasının başladığı 2011 yılında, sözleşme süresinin kısalığı ve tazminat oranının düşük olması nedeniyle istenilen başvuru sağlanamayınca yeni bir düzeme yapılmıştı. Buna göre 7 hizmet yılını dolduran sözleşmeli erlerden nitelik belgesi olumlu olanlar kamu kurum ve kuruluşlarına memur kadroları ile atanabileceklerdi. Ancak uygulamada bu işlemin çok aksadığı görülmektedir. Zafer Partisi iktidarında sözleşmeli er ve erbaşların SGK bünyesinde emekli olmaları sağlanacaktır.
  • Lisans tamamlayan ve başarılı olan astsubayların subay olarak meslekte yükselmelerinin önündeki engeller kaldırılacaktır.
  • Astsubay başçavuş ve emekli binbaşıların emekli maaşlarındaki dengesizlikler kaldırılacak, hak ettikleri konuma ulaşacaklardır.
  • Milli savaş sanayisinin önü açılacak, her türlü destek verilecektir.

ZAFER PARTİSİ İKTİDARINDA;

  • 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra askeri liseler kapatılmıştı. Asker istenilen bilgi, ruh ve beden formatında kişi demektir. Bu formatta kişileri sadece 4 yıllık Harp Okulu eğitiminde yetiştirmek çok zordur. O yüzden askeri liseler yeniden açılacak, eğitim-öğretim kadrosu iyice seçildikten sonra Harp Okullarının öğrenci kaynağı sadece askeri liseler olacaktır.
  • Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları 1 Temmuz 2016 tarihinde kurulan Milli Savunma Üniversitesi adında sivil bir yapılanmaya bağlandı. Harp Akademileri ise lağvedilerek kurmay subay yetiştirme görevi Milli Savunma Üniversitesine bağlı enstitülere devredildi. Sivil bir zihniyetle subay yetiştirmek doğru bir işlem değildir. Zafer Partisi iktidarında Harp Okulları ve Harp Akademilerinin idaresi yeniden askerî uzmanlara devredilecektir.
  • Askerî okulların müfredatı askerliğe uygun hale getirilecek.

ZAFER PARTİSİ İKTİDARINDA;

  • Askeri tıpta sivil tıpta olmayan “harp cerrahisi”, “harp psikolojisi”, “cephede ilk yardım” vs. gibi bölümler vardır. Bu formatta doktor eğitimi ise ancak askeri tıp fakültelerinde mümkün olabilir. Bu yüzden Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) yeniden açılacak ve askeri tabip yetiştirmeye devam edecektir.
  • Yaralı askerler için birer sığınma ve tedavi kapıları olan Askeri hastaneler yeniden açılacaktır.
  • Askeri tabipler yeniden görev yapacaktır.

ZAFER PARTİSİ İKTİDARINDA;

  • Askeri yaşantı ve disiplin sivil hayat gibi değildir, O yüzden askeri mahkemeler yeniden ihdas edilecektir.
  • Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi gibi askeri yüksek yargı yeniden kurulacaktır.
  • Askeri Ceza Kanunu, İç Hizmet Kanunu gibi askerleri ilgilendiren kanunlar yeniden gözden geçirilerek yazılacak.

Zafer Partisi iktidarında Cumhuriyetimizi kuran irade olan Türk Silahlı Kuvvetleri yeniden ihtişamlı günlerine kavuşacak, dosta güven, düşmana korku verecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!