Ercan Çalışkan
Ercan Çalışkan

Müthiş öneri

Müthiş öneri

Soru mu soruyorlar kardeşim?

Açık ve net olarak verirsin cevabını, oturtursun şapa; bırak debelenip dursunlar…

Birileri sorunun muhatabı olanlara, bu sorular cevapsız kaldıkça çok puan kaybettiklerini ve kaybedeceklerini anlatmıyor mu acaba?

Mesela sordu adam, “1,317 milyon yolcunun garanti edildiği Zafer Havalimanı’na dört ayda 61 yolcu uğradı. Bu garanti fizibilite çalışmasını kim yaptı?”

Kem küme gerek var mı? Çıkar takır takır söylersin: “Bu fizibiliteyi şu şirket yaptı. Biz onu bu azıcık yanılma payından dolayı tebrik ettik ya da bu devasa yanılmadan dolayı mahkemeye verdik, bir daha da iş yapmıyoruz.”

Ama…

Yukarıdaki soru ortada duruyor da şöyle ya da böyle herhangi bir cevap yok ortada.

Ben anlamıyorum, anlayamıyorum.

Lütfen anlayanınız varsa bana da anlatsın.

Önce neyi anlayamadığımı anlatmaya çalışayım size.

Şimdi dikkat:

“Havalimanının açıldığı 2012 yılından bu yana havalimanından 10 milyon 233 bin 144 yolcunun gideceği öngörülerek şirkete garanti verildi. Ortalama garanti edilen yolcu sayısı 1 milyon 279 bin 143 kişi.

Dostlar, akıl var izan var:

Bu havalimanının çevresindeki Afyon, Uşak ve Kütahya’nın toplam 1 milyon 683 bin 033 olan nüfusuna bir büyükşehir olan Eskişehir’in 888.828 kişisini de katarsak tüm il, ilçe ve köyler dahil toplam 2 milyon 571 bin 861 kişi.

Yani en küçük köye kadar iki kişiden birinin her yıl için uçağa binme garantisi verilmiş.  

Anlayamadığım konulardan birincisi bu! Bu yolcu sayısını akılcı bulan bir Allah’ın kulu var mıdır acaba?

Ve tabii ki bu rakamın yanına bile yaklaşılamadı.

2012-2020 arasında havalimanını kullanan yolcu sayısı 318 bin 996’da kaldı. Üstelik her yıl yolcu sayısı da düşmüş.

Yanılma payı %97

Dahası…

Yıl sonunda uçmayan yolcular için ödenecek garantiler ile şirketin 50 Milyon Avro’luk yatırımının tamamı ödenmiş olacak. (Unutmadan yazayım: Bu 50 milyon Avroluk rakamı da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Yolu, Akkuyu Nükleer Santralı, havalimanları, limanlar, otoyollar gibi mega projelerin ihalelerini alan IC İçtaş, bizzat kendi açıkladı. Rakam tam da kaynağından doğrulanmış bir rakam.)

Yatırım maliyetini dokuz yılda çıkaran bu şirket, havalimanını 21 yıl daha işletecek. Bu süre içinde de maliyetinin iki mislinden fazla kâr edecek.

Anlayamadığım konulardan ikincisi de bu! Nerede bu yoğurdun bolluğu. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir kârlı yatırım modeli var.

Ne olur dostlar, anlayan varsa bana da anlatsın!

Nokta.

Diyordum ki iç sesim, “Sana müthiş bir önerim var!” dedi. Pek hayra solumaz ama merak ettim tabii! “Nedir?” diye sordum, o da anlattı:

“Şimdi sen git, bu projeyi onaylayanları bul. Okullaşma oranı en düşük olan yerde sana bir arsa versinler. Sen oraya dört dörtlük bir okul yap. Emekli Öğretmeni de müdür yap.  Çevredeki -ile bile gerek yok- üç dört ilçenin nüfusunun yarısı kadar öğrenci garantisi versinler. Sen bu yatırımı besbedavaya yap! Vatan millet aşkına…

Bir büyüğümüzün buyurduğu gibi “Bu yatırım için devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak!”

Ne dersin?

Sizce bu öneri hayata geçer mi dostlar?

Girişimde bulunayım mı? Ne de olsa vatan millet meselesi! Her şey “Beka“mız için…

Siz ne dersiniz?

Kaynak: Günboyu

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!