Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu: Elektrik Zammı Kabus Oldu

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu: Elektrik Zammı Kabus Oldu

Temmuz ayı zamlarla geldi. Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 15’lik zam geldi. Elektrik zammını doğalgaz, LPG, eğitim harçları ve alkol takip etti.

Türkiye Temmuz ayına zamla girdi. 1 Temmuz’a girilen gece art arda Elektrik, Doğalgaz ve LPG’ye zam geldi. Bunları, alkol ve üniversite harcı zamları takip etti.

Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 15’lik zam geldi. Elektriğin yanı sıra doğalgaz fiyatları da zamlandı. Doğalgaz fiyatlarına konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı.

Yılbaşından bu yana elektrik zammı yüzde 22’ye çıkarken, son 3 yıllık artış yüzde 100’ü geçti. Konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 zam yapılan Doğalgaz fiyatı ise Ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildi.

Dünya Gazetesi’nde zamları değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Zamları hoş bulmadık. Tam bir kabus oldu.” dedi.

Ağaoğlu, şunları kaydetti, “Pek çok insan zaten pandeminin zorluklarını yaşıyor. Doğalgaz fiyatlarında yapılan zam da çok can sıkıcı. Özellikle yaz aylarında yapıyorlar. Burada bir taktik var. Bu zamlar enflasyon olarak karşımıza çıkacak. Tüketicilere elektrikte 3 zamanlı tarifeye geçmelerini ve enerjiyi gece tüketmelerini öneriyoruz”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!