Doğalgaz, Elektrik, Eğitim, Alkol… Temmuz Zamları, Soylu’nun “Temmuz Ayında Ekonomimiz Şahlanacak” Sözlerini Akıllara Getirdi

Doğalgaz, Elektrik, Eğitim, Alkol... Temmuz Zamları, Soylu'nun

Süleyman Soylu’nun “Temmuz ayında ekonomimiz şahlanacak. Amerika, Almanya bizi kıskanacak” demesinin ardından, elektrik, doğalgaz, üniversite harç ücretleri, LPG ve alkole zam geldi.

Ekonomisi şahlanan ülkemizde, Temmuz ayı zamlarla başladı. 1 Temmuza girildiği gece art arda Elektrik, Doğalgaz ve LPG’ye zam geldi. Bunları, alkol ve üniversite harcı zamları takip etti.

Elektriğe Yüzde 15!

Elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 15’lik zam geldi. Son gelen zamla birlikte yılın ilk 6 ayında yapılan toplam zam yüzde 21’i buldu.

Elektrik zammının hemen ardından bir zam haberi daha geldi. Edinilen bilgiye göre LPG’ye bugün (1 Temmuz) 50 ile 60 kuruş arasında zam yapılması planlanıyor.

Doğalgaza Yüzde 12-20!

BOTAŞ’ın yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatı Ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu. Yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı.

Üniversite Harç Ücretlerine Yüzde 10!

Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerinin ödeyeceği harçlar yüzde 10 zamlandı.

Alkol Zammı

Elektrik, doğalgaz, LPG ve üniversite harçlarına gelen zamların üstüne bir zam haberi de alkolden geldi.
Alkollü içki grubunda ilk zam haberi Pernod Ricard grubundan geldi.

Ağırlıklı olarak viski, votka, tekila ve cinin bulunduğu içki grubuna gelen zamları, bira ve rakıya gelecek zamların takip edeceği belirtiliyor. Zamlar, 8 Temmuz’dan itibaren uygulamaya konacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!