1. Haberler
  2. Gündem
  3. Seferihisar soruşturmasında dördüncü dalga: 48 kişiden 43’ü gözaltına alındı

Seferihisar soruşturmasında dördüncü dalga: 48 kişiden 43’ü gözaltına alındı

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belediyeye yönelik rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen 48 kişiden 43'ü gözaltına alındı, 5 kişinin aranmasına devam ediliyor.

featured

Seferihisar Belediyesi’ne yönelik rüşvet iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dördüncü dalga operasyon gerçekleştirildi.

Soruşturmada, imar ve inşaat işleriyle ilgili belediye görevlileriyle müteahhitler arasında usulsüzlükler karşılığında elden ve banka üzerinden rüşvet alınıp verildiği, belediyedeki ihale ve doğrudan temin süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü. Bu iddialarla haklarında gözaltı kararı verilen 48 kişiden 43’ü gözaltına alındı; 5 kişinin aranmasının sürdüğü bildirildi.

Sürecin başlangıcı

Soruşturma kapsamında mayıs ve haziran aylarında düzenlenen üç ayrı operasyonda çok sayıda belediye görevlisi, meclis üyesi ve iş insanı gözaltına alınmıştı. Bu operasyonların ardından Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de aralarında bulunduğu kişiler hakkında tutuklama kararı verilmiş, Yetişkin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!