1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özcan Pehlivanoğlu’ndan Ege Çıkarması: “Bu Bir Siyaset Değil, Vatan Savunmasıdır”

Özcan Pehlivanoğlu’ndan Ege Çıkarması: “Bu Bir Siyaset Değil, Vatan Savunmasıdır”

Etkin Düşünce Akademisi’nin (EDA) Youtube kanalında yayınlanan “Soru Yorum” programına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Özcan Pehlivanoğlu, son iki haftadır Ege Bölgesi’nde gerçekleştirdiği yoğun saha çalışmalarını değerlendirdi. Ahmet Bey’in sunumuyla ekranlara gelen programda Pehlivanoğlu; Denizli, Aydın, Manisa ve Muğla genelinde yaptığı esnaf, köylü, üretici ve sivil toplum kuruluşu (STK) ziyaretlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyaseti bir makam veya koltuk yarışı olarak görmediklerini belirten Pehlivanoğlu, “Biz vatan savunması yapan insanlarız. Türkiye bugün dört bir yandan saldırı altındadır” diyerek, sahada yürüttükleri çalışmaların milli bir görev olduğunu vurguladı.

 

Ümit Özdağ’a Açılan Şeyh Sait Davasına Sert Tepki

Programın açılışında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, Şeyh Sait’in hatırasına hakaret suçlamasıyla Hınıs’ta açılan davaya ve verilen para cezasına değinen Pehlivanoğlu, karara sert tepki gösterdi. Cumhuriyet mahkemeleri tarafından vatana ihanet suçu sabit görülmüş bir isim üzerinden Türk milliyetçilerinin cezalandırılmak istendiğini belirten Pehlivanoğlu, “Musul ve Kerkük’ü kaybetmemizin müsebbibi olan bir haine, hain dediği için Ümit Özdağ ceza alıyorsa, aslında cezalandırılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletidir. Bu mahkemelerin tarihi Kürt Nemrut Mustafa Paşa Divanı’ndan bir farkı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

Ege’de Ekonomik Buhran: “Gençler Evlenemiyor, Esnaf Siftahsız Kapatıyor”

Pehlivanoğlu, 15 gün boyunca Ege’nin tarım, tekstil ve turizm merkezlerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, halkın ekonomik krizin ötesinde derin bir “ekonomik buhran” yaşadığına şahit olduklarını söyledi. Gözlemlerini aktaran Genel Başkan Yardımcısı, şu çarpıcı ayrıntılara dikkat çekti:

  • Tarihi Buldan Çarşısı Sessizliğe Gömüldü: Osmanlı saraylarına kumaş dokuyan 260 yıllık tarihi tezgahların bulunduğu Buldan Çarşısı’nda in cin top oynadığını belirten Pehlivanoğlu, ömrünü tekstile vermiş 70 yaşındaki bir esnafın çaresizlikten gözyaşı döktüğünü aktardı.
  • Alım Gücü Sıfırlandı: Söke’de bir kasapta dana kuşbaşının kilosunun 1100 TL’ye ulaştığını ve vatandaşın kırmızı et alamadığını ifade eden Pehlivanoğlu, pazarlarda kilogramı 30 TL olan domatesin bile parasızlıktan satılamadığını, köylünün köyüne dönecek minibüs parasını dahi çıkaramadığını söyledi.
  • Gençlerin Evlilik Hayali Bitti: Çal ve Güney ilçeleri arasındaki köylerde 30 yaşını geçmiş çok sayıda gencin ekonomik imkansızlıklar nedeniyle evlenemediğini belirten Pehlivanoğlu, “Bir babanın iki oğlunu evlendirip başını sokacak birer ev yapabilmesi için en az 4 milyon liraya ihtiyacı var. Bu parayı bulmaları imkansız. Gençler evlenmeyi hayal bile edemiyor, tek kurtuluşu yurt dışına kaçmakta görüyor” dedi.
  • Denizli’de Uyuşturucu Alarmı: Sanayi ve tarım kenti olan Denizli’de yaptıkları oda ziyaretlerinde, uyuşturucu kullanımının inanılmaz boyutlara ulaştığı yönünde feryatlarla karşılaştıklarını dile getirdi.

 

Şehit Yakınları ve Gazilere Yönelik Yerel Yönetim İhmalleri

Saha çalışmaları kapsamında Söke Şehit Aileleri Derneği ile Kuşadası ve Didim’deki Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret eden Pehlivanoğlu, yerel belediyelerin bu kurumlara karşı tutumunu eleştirdi. Söke Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Aileleri Derneği’ni parktaki yerinden çıkarmaya çalıştığını iddia eden Pehlivanoğlu; Didim ve Kuşadası belediyelerinin ise Kıbrıs gazilerine randevu dahi vermediğini belirterek, “Atatürkçülük iddiasında olan yerel yönetimlerin, Atatürk’ün askerlerine ve şehit emanetlerine sırt çevirmesi kabul edilemez” şeklinde konuştu.

 

“Büyük Resim: Türkiye’yi Türksüzleştirme Projesi”

Yaşanan ekonomik çöküş, sığınmacı akını ve uyuşturucu sorununun tesadüfi olmadığını savunan Pehlivanoğlu, Türkiye üzerinde küresel bir plan uygulandığını iddia etti. Doğu ve Güneydoğu sınırlarından mayınların temizlenmesiyle başlayan sürecin bir “Türksüzleştirme projesi” olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu, “Vatandaş yoksullukla boğuşurken arkada büyük bir plan işliyor. Bazı ilçelerde banka mevduatlarının büyük kısmının Türk devletine düşman olan terör muhiplerinin eline geçtiğini halk bizzat görüyor. Biz Türk çocuklarını yeniden bu ülkenin gerçek sahibi yapmak zorundayız” dedi.

 

Siyasi Partilere Çağrı: “Atatürk’ün Çizgisinde Birleşelim”

Kuşadası’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret ettiğini ve orada terörle müzakere masalarından uzak durulması gerektiği yönündeki konuşmasının partililerce ayakta alkışlandığını belirten Pehlivanoğlu, milliyetçi ve Atatürkçü partilere birlik çağrısı yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun “ittifakları anlamlı bulmuyorum” açıklamasına da atıfta bulunan Pehlivanoğlu, siyasi ayrılıkların kenara bırakılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Zafer Partisi olarak bizim oy veya seçim kaygımız yok, vatan savunması derdimiz var. Tüm siyasi yapıları Türk milleti demeye, terörle müzakereyi reddetmeye ve Atatürk’ün izinde buluşmaya davet ediyoruz. Türk milletinin makus talihini yine kendi evlatlarının kararlılığıyla yeneceğiz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!