Süper Lig’de oynanan dev derbinin ardından yaşanan gelişmeler ve PFDK sevkleri sarı-kırmızılı kulüpte hareketli saatler yaşatırken, savunma hattındaki olası eksikler teknik heyeti yeni arayışlara itti. Disiplin kuruluna sevk edilen milli stoper Abdülkerim Bardakcı’nın olası cezalı duruma düşmesi ihtimaline karşı teknik direktör Okan Buruk’un hazırladığı alternatifli senaryolar şekillendi.
Ağustos ayının son günlerinde talihsiz bir sakatlık geçiren ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalan başarılı defans oyuncusu Wilfried Singo, Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında oyuna dahil olarak sahalara dönüş yapmıştı. Buruk’un,Abdülkerim’in yokluğunda savunmanın merkezini güçlendirmek için Singo’yu Davinson Sanchez’in yanında ilk tercih olarak sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.
ALTERNATİF İSİMLER VE DİĞER SEÇENEKLER
Singo’nun yanı sıra savunma hattı için alternatif planlarını da masada tutan Okan Buruk’un, maçın gidişatına ve oyuncuların form durumlarına göre farklı isimleri de bu bölgede değerlendirebileceği ifade edildi.
- Lemina ve Jakobs: Teknik heyetin gerek duyulması halinde Lemina veya Jakobs’u da stoper pozisyonunda görevlendirebileceği belirtiliyor.
- Genç Oyuncular: Kadrodaki diğer genç alternatifler Bitshiabu ve Arda Ünyay’ın ise bu planlamada şimdilik son sırada yer aldığı kaydedildi.

