Nijerya, Twitter yasağını şartlı olarak kaldırdı

Nijerya, Twitter yasağını şartlı olarak kaldırdı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, sosyal medya platformunun ”iş ve olumlu ilişkiler” için kullanılması şartıyla Twitter yasağının kaldırılmasını emretti.

Buhari, ülkenin 61. Bağımsızlık yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, ”Kapsamlı angajmanların ardından, sorunlar ele alındı ​​ve yalnızca vatandaşlarımızın platformu iş ve olumlu ilişkiler için kullanmaya devam etmelerine izin vermek için koşullar yerine getirilirse askıya almanın kaldırılmasını emrettim.”

Buhari, Nijeryalıların kullanması için yasağın kaldırılacağını söyledi, ancak Twitter’ın anlaşmazlık çözümü ve yerel içerik de dahil olmak üzere ulusal güvenlik ve uyum, kayıt, fiziksel varlık ve Nijerya’daki temsile dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Buhari, cumhurbaşkanlığı tarafından e-postayla gönderilen bir açıklamada, ”Ülke olarak, dijital şirketlerin platformlarını vatandaşlarımızın hayatlarını iyileştirmek, Nijerya’nın egemenliğine, kültürel değerlerine saygı göstermek ve çevrimiçi güvenliği teşvik etmek için kullanmasını sağlamaya kararlıyız” dedi.

Buhari yönetimi, 5 Haziran’da Afrika’nın en kalabalık ülkesinde Twitter’ın hizmetlerine erişimi, şirketin kurallarını ihlal ettiği için tweet’lerinden birini silmesinin ardından engelledi.

Enformasyon Bakanı Lai Muhammed, Ağustos ayında hükümetin ve şirketin Twitter’ın Nijerya’daki faaliyetlerine devam etmesi konusunda bir anlaşmaya yakın olduğunu belirtmişti.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!