Gündemi sarsan ‘FETÖ’cü hakimler’ kararında yeni gelişme… İadeleri bozulacak

featured

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından örgütle iltisakı tespit edilen yargı mensupları, Hakimler ve Savcılar Kurulunca başlatılan idari soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilmişti. HSK Genel Kurulunca ihraç edilen söz konusu şahıslar göreve iade edilmek için Danıştay’a başvurmuştu. Yapılan incelemelerin ardından 450’ye yakın ismin hem göreve iade edilmesine hem de bu isimlere tazminat ödenmesine karar verilmişti.

ÖNCE KARAR UYGULANDI SONRA İTİRAZ EDİLDİ

Danıştay 5. Dairesi’nin kararı Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderilmiş, Kurul, önce göreve iade kararlarını uygulamış daha sonra da söz konusu iade kararlarına itiraz etmişti. Bunun üzerine dosyalar Danıştay’ın en üst karar organı olan İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşınmıştı.

40 YARGI MENSUBUNUN İADE KARARI BOZULACAK

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Danıştay 5. Dairesi’nin kararıyla kürsüye dönen 387 hakim ve savcıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, hakkında göreve iade kararı verilen 387 isimden 85’inin dosyasını tekrar gündeme aldı. Yapılan incelemelerin ardından göreve iade edilen 40 kişinin FETÖ ile iltisakları tespit edildi. İdari Dava Daireler Kurulu Danıştay 5. Dairesi’nin 40 kişi hakkında verdiği göreve iade kararının bozulmasını talep etti.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

İDDK’nın bu kararı sonrası dosyalar yeniden Danıştay 5. Dairesi’ne gelecek. Daire bu kez İDDK’nın bozma talebini görüşerek karara bağlayacak. Karar daha sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderilecek. Hakimler ve Savcılar Kurulu, Danıştay 5. Dairesi’nin kararı doğrultusunda kürsüye dönen yargı mensuplarını yeniden ihraçları için Genel Kurul’da görüşme yapacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!