Meclis’te ortak grup kuran Gelecek ve Saadet Partisi hangi isim altında birleşti?

featured

ANKARA – Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin bir süredir devam eden TBMM’de ortak grup kurma görüşmeleri sona erdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada grubun Saadet çatısında kurulacağını duyurdu.

Açıklamada ilk sözü alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 14 Mayıs seçimlerinden sonra siyasi hayatın en önemli gelişmelerinden birine tanıklık edildiğini ifade ederek, 14 Mayıs seçimlerinde siyasi iktidarın her türlü ahlaksızlığa başvurduğunu söyledi.

SEÇMENİMİZ GÜÇLÜ ALTERNATİFLER İSTİYOR

İktidarın statükoyu sürdürmeye çalıştığını belirten Davutoğlu, “Seçmenimizin bize verdiği en önemli mesaj dağınıklığa izin vermeden güçlü alternatiflere ihtiyaç duyduğudur. 14 Mayıs seçimleri sonrasında ortaya çıkan karamsar tabloyu dağıtmak, dağınıklık görüntüsünü ortadan kaldırmak, iktidarın yanlışları karşısında TBMM’nin denetim gücünü kullanmak adına birçok konuda fedakarlıklar yaparak önemli bir adım attık” ifadelerini kullandı.

ÇATI SAADET, BAŞKAN GELECEK’TEN

Gelecek ve Saadet Partisi milletvekillerinin bugün TBMM’ye dilekçe sunarak grup kurma başvurusunda bulunacağını söyleyen Davutoğlu, her partinin kendi kimliğini koruyarak Saadet çatısı altında birleşeceklerini, Grup Başkanının Gelecek Partisinden olacağını ifade etti.

‘GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEK ÖNEMLİ BİR GÖREV’

Siyasette görüş ayrılıklarının normal olduğunu ama görüş ayrılıklarına rağmen işbirliğinin zorunlu olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu adım yerel seçimler başta olmak üzere Türkiye’de geleceğimizi şekillendirecek önemli bir görev” değerlendirmesini yaptı.

‘SEÇİME BİRLİKTE GİRMESEYDİK BU TABLO ORTAYA ÇIKMAZDI’

Davutoğlu’nun ardından konuşan Temel Karamollaolu ise seçimlerde bekledikleri neticeyi alamadıklarını ancak seçime birlikte girilmeseydi de bugünkü tablonun oluşmayacağını ifade etti. İki partinin bir araya gelmesini ülke için bir ihtiyaç olarak gördüklerini belirten Davutoğlu, “Meclis bugüne kadar dışarıda dile getirdiğimiz konuların siyasette daha etkili bir tarzda gündeme getirileceği bir ortamı bahşetti. Bu ortamı iyi değerlendirmek için de grup kurulmasına ihtiyaç var” dedi.

‘GELECEK PARTİSİ NEZAKET GÖSTERDİ’

Saadet Partisi’nin daha eski bir parti olması sebebiyle Gelecek Partisi’nin nezaket göstererek kendi çatılarına katıldığını belirten Karamollaoğlu, “Fikirlerde bazı farklılıkların olmasını bakış açısına göre değerlendirmek mümkün. Bunu çatlak vesilesi olarak görmek de mümkün zenginlik olarak da görmek mümkün. Farklı fikirlerin olmasının birlikte çalışıldığı sürece büyük bir zenginlik olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İki genel başkan, ilk grup toplantısının önümüzdeki hafta yapılacağını ve her iki genel başkanının da konuşacağını sözlerine ekledi. İki partinin yöneticileri açıklamanın ardından Meclis’e giderek grup kurulması için bildirimde bulunacak.

YEREL SEÇİMLERDE DE İTTİFAK DEVAM EDECEK

Basın toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada iki partinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerde de ittifak halinde olacağı ifade edildi. Açıklamada, “Saadet-Gelecek İttifakı” adı altında bir ittifak kurmuşlardır. İttifak, Meclis çalışmalarının yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de “seçim ittifakı” dahil her türlü işbirliğini kapsamaktadır” denildi.

10’ar milletvekili bulunan iki partinin ortak grupta bir araya gelmesiyle Meclis içtüzüğüne göre grup kurmak için gerekli sayıya ulaşılıyor. Grup kurulmasıyla birlikte genel kurulda söz hakkının artması, grup toplantıları düzenlemesi, komisyonlara üye verilmesi gibi pek çok hak kazanılıyor. Edinilen bilgiye göre grubun başkanı Gelecek Partili Selçuk Özdağ olacak. (DUVAR)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    CeHaPe secmeni alninda bu LEKE ile yasamaya mahkumdur. Hepsini dolandirdilar.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!