Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın bugün düzenleyeceği kritik bir toplantıyla Ankara Milletvekilleri, belediye başkanları ve parti meclisi üyelerini Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan‘ın istifasına ilişkin olarak bilgilendireceği öğrenildi.
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre; Keçiören Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden başkan Mesut Özarslan’ın açıklamalarından sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşda bu akşam (9 Şubat Pazartesi) CHP Ankara Milletvekilleri, belediye başkanları, parti meclisi üyelerini bilgilendirecek.
‘Küfürlü mesaj’ krizi: CHP’den istifa eden Mesut Özarslan’dan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
Yavaş’ın olayın perde arkasını ve yolsuzluk iddialarını anlatması bekleniyor. Yavaş kendisiyle ilgili iktidarın soruşturmalarını da anlatacak. Milletvekilleri, parti meclisi üyelerinin sorularını da cevaplandıracak olan Yavaş’ın belediye üzerindeki soruşturma baskılarını da örneklerle aktaracak.
Toplantı kararı 10 gün önce alınmış
Belediye yetkilileri Mesut Özarslan’ın istifasıyla yemeğin aynı tarihe denk gelmesinin rastlantı olduğunu, bu toplantının 10 gün önce planlandığını söylediler.
Özarslan’ın istifasının gündeme gelmesiyle konunun farklı boyut aldığını dile getirdiler.