Mehmet Özkendirci
Mehmet Özkendirci

Pert Vatan

featured

Parası olan siyasi ağaları olanlara vatan topraklarını talan etmek bedava. Hatta devlet destekli firmalara vergi affı bile getiriliyor ,talana teşvik olsun diye. Vatanın nehirleri, ormanları Erzurum İliç’te olduğu gibi bereketli mera arazileri bu talan ve yağmaya kurban ediliyor. Günlerdir siyanür tepeleri altında 9 vatandaşımız için yine ailelerine makul(!)bir para verilecek yine faaliyetlerine devam ettirilecek. Bu maden ocağının ruhsatı iptal edilmeyip sadece çalışmalarının şimdilik durdurulması talan ve yağmanın devam edilmesi değil mi?

Birkaç gün önce 16-17yaşlarında bir ergen babasının lüks arabasıyla arkadaşıyla yarış yaparken arıza yapan bir araca çarpıyor. Yerde bir ölü ve üç yaralı varken muhterem(!)validesini arayıp aracının pert olduğunu söyleyip kaza yerindeki telefonları alıp kaçıyorlar.(Telefon olsaydı belki de ölen kişi kan kaybından ölmeyecekti.)

Daha iki ay olmadan Somali Cumhurbaşkanı oğlu hız yaparken gündüz vakti bir kuryeyi öldürmedi mi? Ölen kişinin evine gelen memurlar bunun bir intihar olduğunu söylemişler. Doğru parası olmayan dayısı olmayanların kendi vatanlarında araç kullanmaları yasaklanmalı. Hatta kaldırımda yürürken bile çarpılarak sakat kalmaları ölmeleri bile suç olmalı. Muhteremlerin pert olan araçlarının masrafları bile kazaya uğrayanlardan talep edilmeli.

Batı ülkelerinde var mı bilmiyorum bizde “Kan parası“ uygulaması var Ölenin ailesine biraz para verilip cezadan kurtulunuyor… Yani bedelli askerlik gibi parayı ver paçayı kurtar. Ölenler yoksul aileler olunca çaresizce bu parayı kabul ediyorlar. Ölen öldüğüyle kalıyor. Aslında bunlara trafik kazası denmez bilerek cinayet işlemek denir.(Kaza istemeden olduğu için).Kanunlar bu konuda sizce yeterli ve adil mi? Kaza yapanlar taammüden adam öldürmekle yargılanmalı kan parası ile iyi halden(!)cezaları da bir miktar indirim yapılmalı.

Durum vatanımız içinde geçerli. Parası olan siyasi ağaları olanlara vatan topraklarını talan etmek bedava. Hatta devlet destekli firmalara vergi affı bile getiriliyor ,talana teşvik olsun diye. Vatanın nehirleri, ormanları Erzurum İliç’te olduğu gibi bereketli mera arazileri bu talan ve yağmaya kurban ediliyor. Günlerdir siyanür tepeleri altında 9 vatandaşımız için yine ailelerine makul(!)bir para verilecek yine faaliyetlerine devam ettirilecek. Bu maden ocağının ruhsatı iptal edilmeyip sadece çalışmalarının şimdilik durdurulması talan ve yağmanın devam edilmesi değil mi? Firmanın Kanadalı ortağının vatanında değil siyanürle maden aramak bir dal bile koparmak yasak. Her fırsatta dinî ve millî olduklarını papağan gibi tekrar eden Osmanlı torunuyuz diyenler Fatih’in “Kim ki ormanlarımdan bir dal kesenin kolu kesile” fermanını duymamışlar nedense söz konusu vatan olunca.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!