Lütfullah Kaleli
Lütfullah Kaleli

Akıllı Olmak

Akıllı Olmak

Dünya öyle bir yer ki, rahata ermek -var olmak- varlığını devam ettirmek, zulme uğramamak için, aklı kullanmak, aklı, bilim ve deneyimle beslemek gerek. Onurumuzu korumak için ise çok çalışmak- çalışma sistemlerini sürekli geliştirmek gerek.

Gerek kişisel gerek toplumsal-gerekse ulusal ve devlet olarak konumumuzu belirlemek hesabımızı bilmek mecburiyetini yaşam bize dayatmaktadır. Türk devlet aklı ve nesilden nesle geçen vasiyetler, ata sözlerimiz, bizlerin yolunu aydınlatan gereçlerdir. 

Türk destanlarında sıkça tekrarlanan ögelerden birkaçı yurt((vatan) önemi (Göç Destanı) birlik be beraberliğin temini (Dede Korkut- İç Oğuzun Dış Oğuza düşman olması). Cesaret ve fedakarlığın önemi (Dede Korkut- Bamsı Beyrek ve Uruz’un Tepegöz’ü yenmesi)

Etrafımızdaki ateş çemberi kuşatmayı tamamlamak üzere. Bitişiğimizdeki devletlerden birkaçı bize saldırmak için fırsat aramaktadır. İran- Ermenistan- Yunanistan- ve güçlendiğinde Suriye. Arap dünyası ise tarihi acı tecrübelerle doludur.

Araplar güce taparlar, sadakatsizdirler, her daim ihanete meyyaldirler, kendilerine ve kendinden olmayana düşman bu millet, her    daim zarar etmiştir. HZ. Muhammedin nesline ihanet ederek vefasızlığın,ı ziyadesi ile ispatlayan bu Arap milleti;  Kerbela’da  vahşette zirveye ulaşmış, eline fırsat geçince soykırım yapmayı alışkanlık haline getirmiştir.

Devlet aklımız hesabını kitabını yaparken bu acı gerçekleri gözden ırak tutmamalıdır. Aksi durumda Osmanlının son dönemindeki Pan İslamistlerin hayal kırıklığına uğramak durumunda kalınacaktır. 

Akdeniz ve Adalar Denizi’nde geliştirilmekte olan politikalarda kadim düşmanlarımızla iş birliğine teşne her daim her fırsatta karşımıza dikilen Arap idarecilerinin olası düşmanlıklarına karşı her daim tetikte olmak icap eder.

Ekonomimiz daha dayanıklı hale getirilmelidir. Artık ağır harp sanayisini geliştirmek güçlendirmek durumundayız. Montaj sanayini derhal terk etmeliyiz. Sanayide- teknolojide- tarımda- ekonomide dışa bağımlılıktan derhal kurtulmalıyız.

Düşersek ardımızdan ağlayanımız bile kalmaz. Devlet aklımızın temsilcileri siyasi bağnazlıktan uzak durmalı, at gözlüğünü takmamalıdır. Her türden sabit fikirlerden uzak durmalıdır. Kuzey ve güneyin dışında da ara yönler vardır. Her türden aşırılığa son verilmelidir.

Aşırılıklar, zulmün anasıdır. Zalimlerin ömürleri ise pek kısadır. Bir zamanlar Müslümanım diyenler ötekileştirildi. Şimdilerde ise Türküm diyenler ötekileştirilmesin. Öncekilere dendiği gibi, sonra da sizlere de denmesin.

Türk’e ve Türkçeye sahip çıkılmalı, din istismarcılarının Türkçe kelimelere saldırılarının önüne geçilmelidir. Yapay ümmetçilik dayatmasından uzak durulmalıdır. Şu unutulmamalıdır ki, her türden dayatmacılık aşırılık zararlıdır. Onun için İslam orta yolu tavsiye etmiştir.

Her daim üçüncü bir çıkış yolu vardır. Ulusumuza ikiden biri dayatılmamalıdır.

Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları, konumunu ve hesabını bilen birliğimiz ve beraberliğimiz için çırpınan, birlik ve berberliğimizi dinamitlemeye çalışan kahpelere karşı direnen yiğit bilgelerimizin üzerine olsun vesselam.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!