Karşı Çıkan THY Pilotu İşten Atılmıştı! THY Uçaklarında Kokpitte Namaz Kılmak Artık Serbest

featured

Halktv.com.tr muhabiri Fırat Fıstık, Türk Hava Yolları’nda 30 yılı aşkın süredir çalışan bir pilot işten atıldığını, sebebinin ise “Uçuş sırasında kokpitte namaz kılmak uçuş güvenliği açısından riskli” demesi olduğunu gündeme getirmişti.

Olay, bir yurtdışı uçuşunda yaşanmıştı. Kaptan pilot ile ikinci pilot arasında, uçuşta esnasında namaz kılmak ve oruç tutmak arasında bir diyalog gerçekleşmişti.

Kaptan pilot bunun güvenlik açısından risk barındırdığını söylemiş, bunun üzerine ikinci pilot şikayetçi olmuştu.

Patronlar Dünyası‘nın haberine göre THY uçaklarında kokpitte namaz kılmaya onay çıktı.
THY uçaklarında artık kokpitte namaz kılmak serbest. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 4 gün önce onayladığı THY “uçuş operasyon” yönergesi ile kokpitte namaz kılmaya izin çıktı.

Medya da gündem olan “kokpitte namaz” tartışmasının ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, kokpitte namaz kılmak isteyen pilotlar için düzenleme getirileceğini açıklamıştı.

Kokpitte namaz kılmaya olanak tanıyan o düzenleme 24 Ağustos’ta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün de onayı ile yürürlüğe girdi.

İŞTE O MADDE

THY uçuş operasyon yönergesinde yer alan C maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“Türk Hava Yolları, uçuş sırasında uçuş mürettebatının zihinsel fiziksel sağlığına önem vermektedir. Bu nedenle, uçuş ekibi üyelerinin uçuşun kritik olmayan aşamalarında esneme ve hafif egzersizler için kısa molalar vermesine veya kokpitte dua etme, inancının gereğini yerine getirmesine izin vermektedir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!