Futbolcuyu Dudaktan Öpen Rubiales’e Cinsel Saldırı Soruşturması

featured

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales hakkında FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı sonrasında Jenni Hermoso’yu zorla öptüğü gerekçesiyle “cinsel saldırı” soruşturması başlatıldı.

Ulusal Mahkeme Savcılığı da Hermoso’ya karşı olası bir “cinsel taciz” suçlamasıyla Rubiales hakkında soruşturma açarken, İspanyol futbolcuyu taraf olup suç duyurusunda bulunmaya çağırdı.

Sporda Şeffaflık ve Demokrasi Derneği ise Hermoso’ya cinsel taciz uyguladığı iddiasıyla Rubiales hakkında 30 yıl kamu görevinden men ve 16 bin 500 euro para cezası talebiyle dava açılması için mahkemeye başvurdu.

SPOR TAHKİM MAHKEMESİ’NE BAŞVURDULAR

CSD Başkanı, Rubiales olayından dolayı İspanya’nın 2030 Dünya Kupası’nı organize etmek için sunduğu adaylığın zarar gördüğünü, 1 Ocak 2024’ten itibaren İspanyol federasyonlarının tüm yönetim kadrosunun en az yüzde 40’ının kadın olacağını ve RFEF’in yapısının değişmek zorunda olduğunu söyledi.

CSD tarafından “yetkinin kötüye kullanılması ve sportif adaba aykırı girişim” ile suçlanan Rubiales’in Spor Tahkim Mahkemesi tarafından suçlu bulunması halinde RFEF başkanlığından tamamen alınma, 2 ile 15 yıl arasında kamu görevinden men ve 3 bin ile 30 bin euro arasında para cezası alma olasılıkları bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Rubiales, Avustralya’nın Sidney kentindeki Avustralya Stadı’nda 20 Ağustos’ta İspanya ve İngiltere arasında oynanan final maçı sonrasında Jenni Hermoso’yu zorla öpmüş, siyasilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi istifasını istemişti.

Tepkiler arttıkça başlangıçta kendisini eleştirenleri “aptallar” olarak nitelendiren Rubiales, geçtiğimiz pazartesi günü geç saatlerde özür videosu yayınlamıştı. İspanya Kadın Milli Futbol Takımı oyuncuları ise Jenni Hermoso’ya desteklerini sunarak maçlara çıkmama kararı almıştı. FIFA ise resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Rubiales’in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden 90 gün uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!