1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazeteci Çınar Coşkunserçe’den Ümit Özdağ’ı hedef alan Levent Gültekin’e tepki

Gazeteci Çınar Coşkunserçe’den Ümit Özdağ’ı hedef alan Levent Gültekin’e tepki

Gazeteci Çınar Çoşkunserçe, Levent Gültekin’in Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında kullandığı “iç savaş kışkırtıcılığı yapıyor” ifadelerine sert tepki gösterdi. Çoşkunserçe, Özdağ’ın açıklamalarının Türkiye’nin güvenliği, düzensiz göç, terörle mücadele ve PKK ile yürütülen süreçlere yönelik siyasi eleştirilerden ibaret olduğunu savundu.

featured

Gazeteci Çınar Çoşkunserçe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazeteci Levent Gültekin’in bir YouTube yayınında Zafer Partisi ve Genel Başkan Ümit Özdağ hakkında dile getirdiği ifadeleri hedef aldı.

Çoşkunserçe, Gültekin’in Özdağ hakkında “iç savaş kışkırtıcılığı yapıyor” şeklinde bir suçlamada bulunduğunu belirterek söz konusu ifadeye tepki gösterdi.

Resimdeki: Gazeteci Çınar Coşkunserçe


“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK KIŞKIRTICILIK MI?”

Gültekin’e bir dizi soru yönelten Çoşkunserçe, Özdağ’ın özellikle düzensiz göç, sınır güvenliği ve terörle mücadele konularındaki açıklamalarını hatırlattı.

Çoşkunserçe açıklamasında, Türkiye’nin güvenlik sorunlarına dikkat çekmenin, Suriye ve Orta Doğu’dan gelen kaçak göçmen ve sığınmacıların Türkiye’nin demografik yapısı üzerindeki etkilerini gündeme getirmenin ve bu kişilerin ülkelerine geri gönderilmesini savunmanın “iç savaş kışkırtıcılığı” olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Sınırların güvenli hale getirilmesi amacıyla yeniden mayın döşenmesi yönündeki talepleri de hatırlatan Çoşkunserçe, PKK ile yürütülen görüşmelere yönelik eleştirilerin ve terör suçlarından hüküm giymiş kişilere yönelik olası bir affa karşı çıkmanın da siyasi görüş kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Resimdeki: Levent Gültekin

“BEŞ YILDIR ÖZDAĞ İLE POLİTİKA YAPIYORUM”

Zafer Partisi’nin kuruluşundan bu yana yaklaşık beş yıldır Ümit Özdağ ile birlikte siyaset yaptığını belirten Çoşkunserçe, Özdağ’ın konuşmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Çoşkunserçe, “Hemen her konuşmasını ya bizzat dinledim ya da sonradan kayıtlardan takip ettim” diyerek, Özdağ’ın konuşmalarında milli birlik ve bütünlüğü zedeleyecek ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ayrıştıracak bir ifadeye rastlamadığını savundu.

GÜLTEKİN’E SERT SÖZLER

Levent Gültekin’in Özdağ’a yönelik değerlendirmelerini “asılsız bir suçlama” olarak nitelendiren Çoşkunserçe, Gültekin’in Zafer Partisi’nin yükselişinden ve siyasi çizgisinden rahatsız olan çevrelerin söylemlerini dile getirdiğini öne sürdü.

Açıklamasında Gültekin’e yönelik oldukça sert ifadeler kullanan Çoşkunserçe, normal şartlarda söz konusu açıklamaları muhatap almak istemediğini ancak Özdağ’a yöneltilen suçlamayı karşılıksız bırakmak istemediğini belirtti.

Çoşkunserçe açıklamasını, “Allah, vatan hainlerinin şerrinden milletimizi korusun” sözleriyle tamamladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!