BREXIT ile Arayışa Giren İngiltere, Hindistan ile Anlaştı.

BREXIT ile Arayışa Giren İngiltere, Hindistan ile Anlaştı.

Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere yeni ticari ortaklar arıyor. İngiltere ve Hindistan, Başbakan Boris Johnson ile Hintli lider Narendra Modi arasında sanal bir toplantı gerçekleşti. İki ülke, 1 milyar sterlin (1,39 milyar dolar) özel sektör yatırımı açıkladı ve bir serbest ticaret anlaşması taahhüdünde bulundu.

2030 yol haritası üzerine anlaştığını bildiren iki lider süreci İngiltere- Hindistan arasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendirdi

Sanal toplantı, yeni ticaret ortaklar arayan İngiltere Başbakanı Johnson’ın geçen ay işbirliğini derinleştirmek için yapmayı planladığı ve Covid vakaları nedeniyle iptal edilen ziyaretin yerine gerçekleşti.

Johnson yaptığı açıklamada, “İngiltere-Hindistan ilişkisinin her yönü gibi, ülkelerimiz arasındaki ekonomik bağlar da halkımızı daha güçlü ve daha güvenli hale getiriyor” dedi.

İngiltere’ye 533 milyon sterlinlik Hint yatırımı ve Serum Enstitüsü tarafından aşılar için 240 milyon ve İngiliz işletmeleri için 446 milyon poundluk ihracat anlaşmaları yapılacak.

İngilizlerin tahminlerine göre, anlaşmalar İngiltere’de 6.500’den fazla istihdam sahası yaratacağını gösterdi.

‘Gelişmiş Ticaret Ortaklığı anlaşması, İngiltere’nin 2030 yılına kadar ikili ticareti mevcut seviyesinden yıllık yaklaşık 23 milyar pounddan iki katına çıkaracağını umduğu tam bir serbest ticaret anlaşması için doğru bir adım olarak görülüyor.

(1 $ = 0,7201 pound)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!