BM’ye Göre Servetinin Yüzde 2’siyle Açlıktan Ölenleri Kurtarabilecek Musk: Kanıtlayın, Yapayım

BM'ye Göre Servetinin Yüzde 2’siyle Açlıktan Ölenleri Kurtarabilecek Musk: Kanıtlayın, Yapayım

BM Dünya Gıda Programı Direktörü’nün “Servetinin yüzde 2’si açlıktan ölmenin eşiğindeki 42 milyon insanın hayatını kurtarabilir” çağrısına, Elon Musk’tan yanıt geldi. Musk, “6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini anlatabilirlerse, hemen şimdi yapacağım” dedi.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı’nın Direktörü David Beasley, CNN’e yaptığı açıklamalarda, açlıktan ölümlerin engellenmesi için milyarderlerin servetlerini seferber etmesi çağrısında bulunmuştu.

“42 milyon insana yardım etmek için 6 milyar dolar yeterli. Bu karmaşık bir mesele değil” çağrısına, ABD’li teknoloji devi Musk’tan yanıt gecikmedi.

Musk, ‘BM’nin bu paranın krizi nasıl çözeceğini kanıtlaması halinde Tesla hisselerini derhal satacağını’ söyledi.

Elektrikli otomotiv devi Tesla, uzay teknolojisi-seyahati şirketi SpaceX gibi yüksek teknoloji devlerini kurup yöneten Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Gıda Programı tweet dizisiyle 6 milyar doların açlık krizini nasıl çözeceğini betimlerse, Tesla hisselerini hemen şimdi satıp bunu yapacağım.

Ama muhasebe hesapları açık kaynak olarak sunulmalı ki, kamuoyu paranın nasıl harcandığını tam tamına görsün.”

Beasley ise Musk’a, şu sözlerle yanıt verdi:

“Şeffaflık ve açık kaynak muhasebesi için sistemlere sahip olduğumuz konusunda sizi temin ederim. Ekibiniz bunlardan tamamen emin olmak için bizimle birlikte çalışabilir ve inceleyebilir. BM Dünya Gıda Programı, hiçbir zaman 6 milyar doların dünyadaki açlığı çözeceğini söylemedi. Bu, sadece, eşi benzeri görülmemiş açlık krizi sırasında 42 milyon hayat kurtarmak için tek seferlik bir bağış.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!