Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ; "Biz sesi siyasal olarak kısılan Türk Milletinin sesi olmak için bu partiyi kurduk"

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ; “Biz sesi siyasal olarak kısılan Türk Milletinin sesi olmak için bu partiyi kurduk”

Dün akşam BBN Türk ekranlarında Hulki Cevizoğlu’nun konuğu olan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof Dr Ümit Özdağ Cumhurbaşkanlığı ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Hulki Cevizoğlunun sunduğu Ceviz Kabuğu programının dün akşamki konuğu Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ oldu. Olabilecek bir erken seçim veya 2023 Haziran seçimlerinde aday olacakmışsınız sorusuna cevap veren Özdağ;

“Hayır. Şu anda böyle bir adaylığım yok. Böyle bir meselemizde yok ve ben bugün yapılan tartışmaları çok erken yapılan tartışmalar olarak görüyorum. Şu anda aday değilim, böyle bir karar almadık. Yetkili kurumlarımızda böyle bir konu konuşulmadı. Konuşanlar konuşmaya devam edebilirler.” şeklinde yanıtladı.

Cevizoğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olmayacaksanız partisi neden kurdunuz? sorusuna ise Özdağ şu yatırı verdi.

“Bakın ben Cumhurbaşkanlığı sistemine inan bir insan değilim. Bu Cumhurbaşkanlığı Sistemi çok hukuk dışına çıkan, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, devleti çalışmaz hale getiren yabancılar tarafından önerilmiş bir sistem. Ve çalışmıyor. Bu sistemle devam etmek Türk Devlet mantığına uymuyor. Türk devlet kültürüne aykırı, onun için bu sistem çok kısa bir zaman içinde sona erecek. Bu benim adaylığım ile ilgili bir konu değil. Aday olacağımı veya olmayacağımı söylemedim. Bugün böyle bir meselemiz yok dedim.

Partiyi beni aday yapmak için kurmadık. Biz Türkiye’ye yönelik bir iç savaş projesi olduğunu düşünüyoruz. Partiyi sesi siyasi olarak kısılan Türk milletinin sesi olmak için kurduk.” diye konuştu.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!