1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli ve Dervişoğlu’nun kol kola görüntüsüne İYİ Parti’den tepki: Bunu kabul etmiyorum

Bahçeli ve Dervişoğlu’nun kol kola görüntüsüne İYİ Parti’den tepki: Bunu kabul etmiyorum

Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun kol kola yürüdüğü görüntüler siyasetin gündemine oturdu. İki liderin samimi görüntülerine İYİ Partili Erhan Usta'dan tepki geldi. Usta, “Bunu kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

featured

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de gerçekleştirilen devlet töreninde dikkat çeken anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının katıldığı törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun merdivenlerden kol kola inmesi kameralara yansıdı.

Özellikle son dönemde terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen siyasi tartışmalarda karşı karşıya gelen iki liderin bu görüntüleri, siyaset kulislerinde yeni bir tartışma başlattı.

İYİ PARTİLİ ERHAN USTA’DAN TEPKİ

Anıtkabir’deki görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından İYİ Partili Erhan Usta da sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Usta, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bunu kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşım, İYİ Parti ile MHP arasındaki siyasi ilişkilerin yeniden tartışıldığı bir dönemde dikkat çekti.

İKİ LİDER ARASINDA SERT TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, özellikle Abdullah Öcalan’ın siyasi süreçteki rolü ve İmralı merkezli görüşmeler konusunda karşıt açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik çağrılarına en sert tepki gösteren isimlerden biri olan Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında kürsüden urgan fırlatmıştı. Bahçeli ise söz konusu urganı makam odasına astırmıştı.

İki lider arasındaki siyasi gerilim, sonraki aylarda yapılan karşılıklı açıklamalarla devam etmişti.

BAHÇELİ “YENİ BİR BAŞLANGIÇ” DEMİŞTİ

Bahçeli ve Dervişoğlu, 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni yasama yılı açılışında da bir araya gelmişti.

İki liderin tokalaşmasının ardından gazetecilerin bunun yeni bir başlangıç olup olmadığı yönündeki sorusuna Bahçeli, “Öyle düşünelim, iyi olacak inşallah” yanıtını vermişti.

Ancak bu görüşmenin ardından da iki parti arasındaki siyasi görüş ayrılıkları devam etmişti.

Cumhuriyet’in 103. yıl dönümünde Anıtkabir’de ortaya çıkan kol kola görüntüleri ise iki lider arasındaki ilişkileri bir kez daha gündeme taşıdı.

İYİ Partili Erhan Usta’nın tepkisiyle birlikte, söz konusu görüntülerin parti içindeki yansımaları da merak konusu oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!