Feridun Yıldız
Feridun Yıldız

Niçin Milletvekili Aday Adayıyım, Niçin MHP?

51 yaşı bitirdim. Aklım erdiğinden beri vatan, millet, bayrak ve din gibi kutsal değerlerin ön plânda olduğu ortamların içerisinde bulundum. 1974 yılından bugüne kadar Ülkücü teşkilatlar ve MHP’de değişik görevlerde bulundum. Bir hayli devlet, özel sektör ve teşkilat tecrübesi edindim. Parlamenter demokrasi ile yönetilen devletimizde fikirlerin devlet hayatına uygulama yeri TBMM olduğunu bildiğim için bu yaşa kadar edindiğim tecrübe ve bilgi birikimini milletim, devletim ve ideolojim adına milletvekili olarak aktarmak istiyorum. Milletvekili aday adayı olmamın temel nedeni budur.
Niçin MHP?”nin cevabına gelince…
Bu sorunun benim iç dünyamdaki cevabı bellidir. Ben kendimi bildim bileli Ülkücüyüm. Türk Milliyetçiliği ve Ülkücü Hareketin temsil edildiği tek siyasî parti MHP olduğu için benim tercihim de MHP’dir.
Ancak benim gibi düşünmeyenlerin de cevabının niçin MHP olması gerektiğini de açıklamak gerektiğine inanıyorum. O halde milletimizin niçin MHP demelidir?
1.  12 Haziran’dan sonra AKP tekrar aynı güçle iktidar olursa Anayasa’yı değiştirecek, yeni Anayasa’dan Türklük kavramı çıkartılacaktır.
2.  Ocak ayında Suriye ile akdedilen anlaşma ile dağdaki PKK’lılara Suriye üzerinden “Örtülü Af” sağlanacaktır. Gelişmeler seçimlerden sonra yürütülecek müzakereler sonucunda Öcalan’ın cezasının da “ev hapsi”ne dönüştürüleceğini göstermektedir. Bu pazarlıkları anlamak için PKK’nın seçimlere kadar uzattığı “eylemsizlik” kararının siyaseten kime yaradığını düşünmek yeterlidir.
3.  12 Haziran’da AKP iktidara gelir ise halen K. Irak’a eğitim için yolladığı kadrolar Türkiye’ye dönecek ve önce Kürtçe seçmeli ders olacak sonra Kürtçe eğitime geçilecektir.
4.  AKP tekrar iktidara gelirse “36 etnik grup” söylemine devam edecek, Türkiye’de başka etnik grupların da etnik temelli hak arayışlarına neden olacaktır.
5.  AKP tekrar güçlü olarak iktidara gelirse üniter-millî devlet yapısından kademeli olarak vazgeçilecek, Türkiye sonucu bölünme olacak federal bir başkanlık sistemine doğru sürüklenecektir.
6.  Dokuz yıllık AKP iktidarı göstermiştir ki, AKP kadrolarının nihaî hedefi Parlamenter rejimin sağlıklı olarak işlemesini sağlayan “Yasama-Yürütme-Yargı” güçler ayrılığı dengesinin tamamına hâkim olmaktır. YÖK, HSYK gibi anayasal kurumlarda başarılan ele geçirme operasyonu AKP tekrar iktidara gelirse bütün üst yargı kurumlarını kapsayacak Türkiye bir “sivil diktatörlük” rejimine geçecektir.
7.  AKP tekrar iktidara gelirse Türk toplumu “AKP’li olanlar” ve “AKP’li olmayanlar” olarak ikiye bölünecek, devletin kadife eldivenli eli AKP’li olanları sararken, demir yumruklu eli ise AKP’li olmayanları ezecektir.
8.  AKP iktidara devam ederse 57. Hükümet’in bıraktığı 221 Milyar Dolarlık iç ve dış borç nasıl sekiz yılda 508 Milyar Dolar’a çıktıysa aynı borçlanma sürecine devam edilecek, bir süre sonra borçlar ödemez hale geldiğinde Türkiye başka bedeller ödemek zorunda kalacaktır.
9.  AKP yeniden iktidara gelirse AKP yürüttüğü üretime dayanmayan rant ekonomisi yüzünden yıl geçtikçe genel nüfusa oranı azalan “orta sınıf” tükenecek; Türk toplumu “çok zenginler” ve “fakirler”den oluşacaktır. Bu ise nüfusun %5’inin %95’ine ekonomik tahakkümünü getireceği için bir toplumsal çatışmanın önünü açacaktır.
10.AKP tekrar iktidara gelirse “sıfır sorun” dedikleri şahsiyetsiz gayri milli dış politikaya devam edilecektir. Kuzey Irak Kürt Yönetimine yakın, Türkmen’e uzak; Kıbrıs Rumlarına yakın, KKTC’ye uzak; Ermenistan’a yakın, Azerbaycan’a uzak; Türk Cumhuriyetlerine uzak, HAMAS’a yakın dış politika sürdürülecektir.
Şu ana kadar AKP iktidara gelirse neler olabileceğini ortaya koymaya çalıştık. Vatanını, milletini, devletini, nihayetinde kendisini ve ailesini seven her Türk’ün bu tablodan ürkmesi ve tedbir alması gerekmektedir. Baykal Operasyonu’ndan sonra dönüştürülmüş CHP’nin Kürtçü ve Bölücü söylemleri de hepimizin malûmudur. Geriye Türk Milleti’ni ve Devleti’ni bu tehlikelerden kurtarabilecek tek bir siyasî parti kalmaktadır: Milliyetçi Hareket Partisi.
MHP üç iktidar dönemine yaydığı her türlü plân ve projesi yapılmış, kaynakları hesaplanmış onarma ve kalkınma programı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni Cumhuriyet’in 100. Kuruluş Yıldönümü olan 2023 yılında Türkiye’yi “Lider Ülke” yapmaya söz vermektedir.
Bütün bu nedenler MHP’ye neden “Evet” denmesi gerektiğini yeteri kadar açıkladığı kanaatindeyim.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!