Feridun Yıldız
Feridun Yıldız

İsrail’in Türk Milleti’ne yaptığı katliamdan dolayı, Haydi Ödülünü geri ver!

İsrail, iki gün önce, uluslar arası sularda seyrederken, Gazze’ye insanî yardım götürmekte olan Türkiye Cumhuriyeti bandıralı “Mavi Marmara” gemisine “korsan devlet” mantığıyla terörist bir saldırıda bulunarak konvoydaki gemilere el koydu. İsrail’in bütün iletişim kanallarını kapatması yüzünden kaç insanımızın şehit olduğunu bilmemekle beraber, bu sayının yirmi civarında olduğu tahmin ediliyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa yakınlarına ve Türk Milleti’ne başsağlığı dileriz.

Bu bir insanlık suçudur. Bu devletlerarası hukukun ihlâlidir.  Bu işi Somalili korsanlar yaptığı zaman uluslar arası konsorsiyum bölgeye ateş etme yetkisine haiz silahlı gemiler gönderirken ,İsrail yaptığı zaman her zamanki gibi sadece kınanıyor.

Ben Birleşmiş Milletler’den çok ağır yaptırımlar beklemiyorum. Ne zaman yaptılar ki, şimdi yapsınlar? Benim beklentim Türk Milletini ve Devletini temsil ve ilzama yetkili siyaset ve devlet adamlarından.

Arşivimi karşılaştırıken gözüme Tâhâ Kıvanç(FehmiKoru)’ın 5 Şubat 2004’te Yeni Şafak’a yazdığı   JINSA ve AJC üzerine…” başlıklı köşe yazısı ilişti. Gelin bazı satırları beraber okuyalım:

“Mehmet Emin Karamehmet’e ödül veren kuruluş JINSA‘yı tanıyoruz. ‘Jewish Institute for National Security Affairs‘ (Ulusal güvenlik konularında çalışan Musevi enstitüsü) adının kısaltılmışı JINSA. ABD’deki en etkin derneklerden biri. Uzun zamandan beri Türkiye ile de yakından ilgileniyor. Türkiye’ye dönük en bilinen etkinlikleri, 28 Şubat’ın iki önemli ismi Org. İsmail Hakkı Karadayı ile Org. Çevik Bir’e ‘üstün hizmet ödülü’ vermesiydi. Washington’u iyi bilenler, JINSA’nın 28 Şubat’ta önemli bir rol oynadığı kanaatindeler…

Başbakan Tayyip Erdoğan da gezisinde çeşitli Musevi kuruluşlarıyla ilgilendi, bazılarının dâvetine katıldı, birinden ödül aldı. Tayyip Erdoğan’a ‘cesaret ödülü‘ veren kuruluşun adı ‘American Jewish Congress‘ (AJC)… World Jewish Congress, Theodore Herzl tarafından 19. yüzyıl sonunda kurulmuştu ve birkaç yıl önce 100. yıldönümü kutlandı. Dünya Musevilerini bir ‘ulusal yurda‘ kavuşturma amaçlı kurulmuş ve İsrail ile amacını gerçekleştirmiş örgütün bir türevi Amerika’daki…

Daha önce AJC tarafından 10 kadar kişi ödüle lâyık görülmüş; bunlar arasında İsrailli veya Musevi olmayan tek kişi Tayyip Erdoğan. Listede İsrail’in önemli bütün başbakanları yer alıyor, Golda Meir bile…

…..

Acaba Amerika’daki Musevi dernekleri arasında görüş farklılığı mı var? JINSA 28 Şubat’ta görünür ve görünmez önemli roller oynamış emekli askerlere, işadamlarına ödül verirken, AJC 28 Şubat mağdurluğundan iktidara yükselmiş siyasileri mi ödüllendiriyor? Yoksa bize çelişki gibi görünenin aslında çok mâkul bir açıklaması olabilir mi?”

Fehmi Koru’nu yazısı sizlere çok şeyler ifade etmiştir sanırım. Şimdi “Davos Fâtihi”, “one minute” patentli Sayın Başbakan’dan bir arzum var:

İsrail’in Türk Milleti’ne yaptığı katliamdan dolayı, Haydi Ödülünü geri ver!

 

 

 Bu afiş çalışması sanatçı Metin Özdayı tarafından www.haberiniz.com için yapılmıştır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!