Zafer Partisi’nden İyi Parti’ye itiraz

featured

İyi Partili Naci Cinisli, Twitter’dan bir paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda “Dağlık Karabağ meselesi” ifadelerini kullandı. Zafer Partisi Genel başkan Yardımcısı Uğur Batur, İyi Partili Naci Cinisli’nin paylaşımını alıntılayarak, “Dağlık Karabağ meselesi tarihte kaldı. Siyasi açıdan bu ifadeyi kullanmak doğru değil. Çünkü Rusya ve Ermenistan bu ifadeleri kullanarak bölgedeki sözde devleti ayakta tutmaya çalışıyor” cevabını verdi.

İyi Partili isimlerin skandalları bitmiyor. Buğra Kavuncu’nun “Türk” kelimesini kullanmayı imtina ile istemezken “Türk” yerine “Türkçe konuşan guruplar, Türkiyeli” gibi Milliyetçilikten uzak davranışları kamuoyu tarafından biliniyor. Şehit Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs veren İyi Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz’in, “Fırat’ın karşıt görüşlü öğrenci olduğunu bilmiyordum” ifadelerini hala unutmadık. AKP’nin eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i Ordu’dan milletvekili adayı yapan da İyi Parti’ydi.

Aynı İyi Parti şimdi de Türk dünyasının gündeminden çıkmış, tarihe gömülmüş bir konuyu sanki bitmemiş gibi sıcak tutmaya çalışıyor. Azerbaycan’ın şanlı savaş zaferini gölgelemeye çalışıyor. İşte o skandal ifadeler ve Zafer Partisi’nin itirazı:

Naci Cinisli:AKP dış politikada önyargıları ile hareket ediyor, analitik düşünemiyor. Dağlık Karabağ meselesinde AKP iktidarının hem zamansız hem de yanlış söylemleri yüzünden oyun dışı kalıyoruz, Azerbaycan ve Ermenistan’ı Rusya’ya itiyoruz. Türkiye’miz zemin kaybediyor!! Stratejik Güney Kafkasya ince elenip sık dokunmalı.”

Uğur Batur: “Dağlık Karabağ meselesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in deyimiyle tarihte kaldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 7 Temmuz 2021 tarihli kararı ile Karabağ ve Doğu Zengezur ekonomik bölgeleri oluşturuldu. “Dağlık Karabağ meselesi” ifadesini kullanmak siyasi açıdan doğru değildir. Çünkü Rusya ve Ermenistan bu ifadeyi kullanarak bölgedeki sözde devleti ayakta tutmaya çalışıyor. Ayrıca Karabağ’da Rus Barış Gücü’nün geçici konuşlandığı bölgede ayrılıkçı Ermenilerin yarattığı güvenlik sorunları ve Rus Barış Gücü’nün buna sessiz kalması kabul edilemez. Türkiye Azerbaycan’ın her zaman yanındadır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!