Zafer Partisi, vatandaşlık satışının iptali için harekete geçti

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Erdoğan’a sert sözler

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyelilere vatandaşlık verilmesini ve 250 bin dolara vatandaşlık satışını düzenleyen kanunun ilgili maddelerinin değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun değişikliği teklifi sundu.

“5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile yabancıların Türk vatandaşlığına geçmesi için belirtilen şartları tam olarak karşılanması gerekmektedir. Oysa hükümet, 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ile 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na ek maddeler koyarak, başta Suriyeliler ve diğer sığınmacılar olmak üzere, yabancılara istisnai vatandaşlık verebilmeyi kolaylaştırmıştır. Bunun dışında Türk vatandaşlığı adeta satışa çıkmıştır” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu ek maddelerin olmadığı yeni bir kanun değişikliği teklifini TBMM’ye verdi.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ imzası taşıyan kanun teklifi yasalaşırsa, Suriyeli sığınmacılar vatandaşlık alamayacak ve Türk vatandaşlığının satışı tamamen durdurulmuş olacak.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!