Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, gençler ile ilgili projelerini açıkladı

featured

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, gençler ile ilgili projelerini açıkladı. Hüseyin Bartu Soral: “Gençlerin barınma sorununu “Bahçe Kentler” projemiz ile kökünden çözeceğiz” dedi.

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral’ın açıklamaları şu şekilde:

“Sevgili gençler, en önemli sorununuzun barınma sorunu olduğunu çok iyi biliyorum. Bu zaten şu anda tüm Ankara için büyük bir sorun. Bahçe Kentler projemizle bu sorunu kökünden çözeceğiz inşallah. Ama öncelikle boş duran konut sorununu çözeceğiz. Ankara genelinde boş duran yüzlerce daire var. Biz bu boş dairelerin üniversiteler ile koordinasyon halinde kiralanmasını sağlayacağız. Siz değerli gençlerin bu daireleri uygun koşullarda kiralayabilmesi için belediye olarak destek olacağız.

Genç arkadaşlarım, kardeşlerim, sizin yaşayacağınız yerler tüm paranızı vererek kiraladığınız, rutubetli, kapısı penceresi dökülen eskimiş evler olamaz. Bu koşullarda kimse kendini geliştirmeye odaklanamaz. Sizin iyi koşullarda yaşamanız, eğitim sürecini zorlanmadan geçirmeniz bizim geleceğe dair en önemli yatırımımız olacak. Boş duran, kiralanmayan dairelerden normal evlerden aldığımız vergilerin 3 katını alacağız.

“Ankara’da öğrencileri, gençleri cemaatlere, tarikatlara, uyuşturucuya, çetelere yedirmeyeceğiz.”

Siz gençleri ilgilendiren önemli bir konu da tarikat ve cemaatler. Ankara’da öğrencileri, gençleri cemaatlere, tarikatlara, uyuşturucuya, çetelere yedirmeyeceğiz. Gençlere barınma, beslenme, bilim, etüt, kültür, sanat, tiyatro, kitap okuma, proje geliştirme, deney, spor, eğlence gibi konularda imkânlar sunacağız. Ankara’da yaşayan gençlerin tam bir bütünlük halinde hareket ettikleri Başkent Gençlik Birliği’ni kuracağız. Tarikatlara, cemaatlere veya uyuşturucu tacirlerine, çetelere kaptıracak bir tek gencimiz yoktur. Şimdiden bir bilgi daha vereyim, Ankara Büyükşehir belediyesindeki Süleymancıları da kapı dışarı edeceğim! Mansur Bey ve Chp’li yönetim bunu pek hatırlamıyor, hatırlatmamış muhtemelen ama ben buradan hatırlatayım; Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün başkentidir.

“Başkent Gençlik Birliği ile Ankara gençliğinin günlük sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda bütün kararlarda gençler katılımcı olacak.”

Gençler, sizler için hazırladığımız bir diğer önemli proje de Üniversite konseyleri. Üniversite konseyleri yapısını oluşturacağız. Ankara Büyükşehir belediyesi koordinasyonunda Ankara’daki bütün üniversitelerin katılımı ile oluşturulacak üniversite konseyleri, Başkent Gençlik Birliği faaliyetlerini belirleyecek. Başkent Gençlik Birliği, Ankara gençliğinin günlük sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması konusunda bütün kararlara katılımcı olacak. Ayrıca Büyükşehir belediyesi bünyesinde üniversiteler ile iş birliği halinde ekonomi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, şehir ve bölge planlama ve temel bilimlerde uluslararası yarışmalar ve araştırma projeleri düzenleyeceğiz. Sizler de belediyelerin iştiraklerinde kendi mesleki alanlarınızda staj yapacak ve yarı zamanlı olarak projelere katılacaksınız.

“Gençlerin hayatını kolaylaştıran çeşitli uygulamaları ilk 100 günde hemen hayata geçireceğiz.”

1) Ankara kart kullanımının yaygınlaştırılması ve sadece öğrenciler için değil, 25-30 yaş arası gençler/yetişkinler için de ‘yetişkin kart’ uygulamasının başlatacağız. Bu iki kart birbirine entegre olacak.

2) Kültür kart uygulaması. Kültür kart, üniversite öğrencilerinin hem okul döneminde hem de üniversiteden mezun olduktan iki yıl sonrasına kadar kullanabileceği ve çeşitli sosyal aktivitelere indirimli katılabilmeyi sağlayacak. Bu kartla, sinema, tiyatro, müze gibi kültürel merkezler indirimli gezilecek. Sizlerle beraber toplu organizasyonlar yaparak, kurtuluş savaşında Ankara’nın rolü gibi tarihimizi, tarihi kahramanlarımızı, cumhuriyetimizin ne zorluklarla kurulduğunu bütün Ankara’ya hatta Türkiye’ye hatırlatacağız. Ankara gençliğine öğreteceğiz.

3) Destek kart uygulaması. Üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine öğrenim hayatları boyunca yiyecek ve içecek desteği sağlayacak olan bu kart dijital QR kod ile çalışacak ve öğrencilerimizin her ay belirli miktarda yiyecek ve içeceğe anlaşmalı yerlerden yarı fiyatına erişmesini sağlayacak.

4) Belediye Kütüphanesi. Biliyorum ki şehir içinde yer alan büyük kütüphaneler sizler için fazla maliyetli. Bu tip kütüphaneleri Ankara’nın gelir düzeyi yüksek ailelerinin çocukları kullanabiliyor. Ama dar ve orta gelirli aileler için bu imkân yok. Üniversitelerimizin yakınlarına ve öğrencilerin toplanma merkezlerine belediye kütüphaneleri kuracağız. Bu kütüphanelerin kafelerinde ve kütüphanecilik işlerinde de sadece öğrenciler istihdam edilecek.

5) Toplu taşıma saatleri Cuma ve Cumartesi geceleri sabah 04.00’a kadar uzatılacak.

6) Bisiklet parkları ve yolları yapacağız. Özellikle üniversite yerleşkesi bulunan yerlerden başlayarak tüm Ankara’yı bisiklet yollarıyla donatacağız. Trafiği bisiklet kullanımına uygun şekilde düzenleyeceğiz. Belirli duraklara Ankara kartınızla kiralayabileceğiniz bisikletler yerleştireceğiz. Üstelik bunlar elektrikli bisikletler olacak ki Ankara’nın yokuşlarını rahat rahat çıkın.

7) Ankara Büyükşehir Belediyesi alt yapı sporcu yetiştirilmesinde bir üretim merkezi, adeta bir fabrika olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralı genç yeteneklerin bütün gelişim sürecini üstleneceği bir sporcu alt yapı gelişim merkezi kuracak. Yani örneğin 10 yaşında gelecek vaat eden, Ankara’nın herhangi 25 ilçesinden birisinden gelen çocuğumuzun kamptaki beslenmesi, Ankara merkezdeki eğitim ve öğretim hayatı, ders disiplini, beslenmesi ve spor alt yapısının oluşması Büyükşehir Belediyesi sporcu alt yapı gelişim merkezinde sağlanacak. Ankara alt yapıdan sporcu üreten bir fabrikaya dönecek. 18 yaşına gelen sporcularımız buradan profesyonel spor hayatı veya üniversite hayatını seçebilecek biçimde yetiştirilecek.

Sevgili genç arkadaşlarım, Sizin rahat edeceğiniz, mutlu olacağınız, bilime, sanata, doğaya kısacası aslında hayata ulaşabileceğiniz bir Ankara kurmak benim en büyük hayallerimden biri. Hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin geleceği için bunun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!