Youtube, Doğu Türkistanlıları Zorbalık Ve Taciz İle Suçladı

Youtube, Doğu Türkistanlıları Zorbalık Ve Taciz İle Suçladı

Kazakistan merkezli Atajurt isimli insan hakları örgütü, Youtube’un, aile üyelerinden haber alamayan Doğu Türkistanlıların yaptığı tanık beyanlarının bazılarını kaldırmasının ardından bu videoları başka bir sosyal platforma taşıma kararı aldı.

Tamga Türk’ün haberine göre, milyonlarca kez izlenen videolarda işgalci Çin’in ailelerinden ayırdığı kişiler toplama ve çalışma kamplarında yapılan işkenceleri anlatmış ve haber alamadıkları yakınlarının akıbetine ilişkin tanıklık yapmıştı.

Doğu Türkistanlıların videolar attığı kanalın kurucularından olan Doğu Türkistan doğumlu Kazakistan vatandaşı aktivist Serikcan Bilaş, kendisine hükümet tarafından ‘soykırım deme’ baskısı yapıldığını belirtti. Videoların kaldırılmasını ”Çin’in Kazakistan üzerinde kurduğu baskı nedeniyle” diyerek açıklayan Bilaş, faaliyetleri nedeniyle birçok kez tutuklandığını da ifade etti.

Atajurt Direktörü Bilaş, YouTube’a yeni videolar yüklemeye devam etmeyi planladıklarını söyleyerek, “Videoları asla silmeyeceğiz. YouTube’un kanalımızı devre dışı bıraktığı gün, dünyadaki her şeyi kaybettiğimi hissettim… Yeni kanalın çok fazla abonesi yok ama en azından güvenli, yeni videolar ekleyebileceğiz” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!