Venezuela vatandaşlarının yüzde 75’ten fazlası mutlak yoksulluk içinde

Venezuela vatandaşlarının yüzde 75’ten fazlası mutlak yoksulluk içinde

Venezuela vatandaşlarının yüzde 75’den fazlası ”mutlak yoksulluk” içinde yaşıyor.

2020-2021Ulusal Yaşam Koşulları Araştırması’na göre, mutlak yoksulluk içinde yaşayan Venezuela vatandaşlarının sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artarak yüzde 76,6’ya çıktı.

Andres Bello Katolik Üniversitesi araştırmayı Şubat ile Nisan arasında ülkenin 23 eyaletinin 21’inde yaptı. Araştırmada sadece gelir düzeylerine bakıldığında halkın yaklaşık yüzde 95’inin ise yoksulluk içinde olduğu kaydedildi.

Bu kadar dramatik yoksulluk oranlarına neden olan etkenler arasında enerji kıtlığı. COVID-19 salgını ve yeterli iş olmaması sayıldı.

Andres Bello Katolik Üniversitesi’nden sosyolog Pedro Luis Espana “bu fırsat eksikliğidir. Evin kapısında oturup, hiçbir şey yapmamaktır. Ama hiçbir şey yapmak istemediğiniz için değil, yapacak bir yer olmadığı için” dedi.

Venezuela’da yaşanan ağır ekonomik kriz koşullarında ilaç, gıda kıtlığı yaşanırken hiper enflasyon durumu daha da ağırlaştırıyor.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimi yaşanan zorluklardan ABD’nin uyguladığı ekonomik yaptırımları suçlarken, muhalifler krizin kötü yönetimin sonucu olduğunu savunuyor.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!