Ümit Özdağ: “Siyasete Yeni Bir Duruş Getireceğiz”

Ümit Özdağ: “Siyasete Yeni Bir Duruş Getireceğiz”

Habertürk’te Kübra Par’la Açık ve Net programına konuk olan Prof.Dr. Ümit Özdağ gazeteciler Deniz Zeyrek ve Muharrem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı yeni kuracağı parti ve teşkilat yapılarına dair soruları yanıtlıyan Özdağ’ın konuşmalarından satır başları şu şekilde…

Ümit Özdağ’dan Kurulacak Yeni Partinin Şifreleri

“Kuracağımız yeni parti Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği esasına dayalı olacak. Atatürk’ün de işaret ettiği gibi, Türk dünyasıyla ilişkilerimizi güçlendireceğiz, buna dayalı politikalar üreteceğiz.”

Kurucular Kuruluna Dair Açıklamalar

“Kurucular kurulunda 223 kişi bulunacak, 2023’e atıfla, her ilden muhakkak bir temsilci olacak kurucular kurulunda, ama bunun dışında Türk Dünyası’ndan da Türkiye, Türk vatandaşı olan kurucularımız olacak” diyerek Türk Dünyası ve Turan coğrafyasına da atıfta bulunarak Türkiye’de şimdiye kadar bir ilke imza atacak bir siyasi hareketin en önemli sinyallerinden birini vermiş oldu.

İttifak İle İlgili Açıklamalar

”Kuracağımız yeni partide ne Cumhur ittifakı, ne de Millet ittifakıyla iş birliği yapmayacağız. Yalnızca, Türk milletiyle iş birliği yapacağız. Cumhur ittifakı veya Millet ittifakıyla çatışmadan, kutuplaştırmadan ülkemizin yönetimine dair çalışmalar ortaya koyacağız.”

Demokrasi Vurgusu

“Sözde değil özde demokrasiyi işleteceğiz. Hak, hukuk ve demokrasi mücadelesi vererek yol yürüdüm. Kirli referandumun yapıldığı gece milletvekilleri olarak ben ve değerli Hocam Yusuf Halaçoğlu ile birlikte YSK’nın oradaydık. Demokrasiyi önemsiyoruz.”

AKP’nin Dış Politikası ve Ekonomi

“Bu iktidarın dış politikası “Müslüman Kardeşler” çizgisinde. Biz Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi dış politikayı uygulayacağız. “Şam’da namaz kılacağız” diye Suriye politikası izlendi, 100 milyardan olduk. Bu milliyetçi politika mı? Hayır değil.”

“18 senedir dış borca dayalı, aşırı tüketimi destekleyen ekonomik bir politika güdüldü. Türk halkının geleceği elinden alındı, halk israfa sürüklendi. 8 milyondan fazla göçmen var. 80 milyar dolar para harcandı”

Sistem Tartışması

“Cumhurbaşkanlığı sistemi Türk devlet mantığına aykırı. Devleti çalışmaz hale getirdi. Liyakat ilkesi terk edildi. Tamamen biat ilkesi çerçevesinde atamalar yapılıyor. Bütün kurumlarıyla ve kuruluşlarıyla devlet partileşiyor.”

Andımız ile ilgili soruya ise Ümit Özdağ’ın cevabı tarihe geçecek nitelikteydi.

Özdağ; “Andımız, Cumhuriyetin Orhun abideleridir” ifadeleri ile andın önemine dikkat çekti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!