Ümit Özdağ: Erdoğan Süleyman Soylu ve Hulusi Akar’ı siyasetin kenarına itti

featured

Dün akşam Halk TV’de Gözde Şeker ve Barış Terkoğlu ile Gündem Özel programına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ yine gündemi belirleyecek açıklamalara imza attı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’In Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tasfiye edildiğini aöyleyen Özdağ’ın bu konudaki  açıklamaları şu şekilde:


Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu’yu tasfiye etti . Çünkü Süleyman Soylu öyle anlaşılıyor ki kendisinden ibaret bir politikacı değil, aslında bir eğilimi de temsil ediyor. Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı söylendi. Ben de yani doğrudan Erdoğan’ın milletvekilliğini düşüneceğini samimi söylemek gerekirse düşünmedim. İçişleri Bakanlığından alsa bile Cumhurbaşkanı yardımcılığına kaydırmayı tercih edebileceği düşündüm ama ilginç.

Erdoğan iki önemli ismi bir anlamda siyasetin kenarına gitti birisi Milli Savunma Bakanı, öbürü de İçişleri Bakanı. İkisini de siyasetin kenarına etti. İkisi de çok önemli güçlü bakanlıkları kontrol ediyorlardı. Şimdi mecliste milletvekili durumundalar.

Tabii, mecliste milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı rejimi içerisinde iktidar milletvekili bile olsanız çok büyük bir etki alanı sağlamıyor. İşte yani Süleyman Soylu ile ilgili gördüğüm şey Erdoğan’ın Süleyman Soylu’yu zamana yayarak, şartların oluşturarak ve sizin de ifade ettiğiniz gibi sadece Süleyman Soylu’yu değil, Süleyman Soylu’yu ve arkasındaki bütün bir ekibi etkisizleştirdiğini görüyoruz.

Tabi bu İlerde nasıl sonuçlar verir? Bu ekip buna Nasıl direnir? Mesela Süleyman Soylu ayrılır Bir, başka partimi kurar, bunları göreceğiz. Birçok bakan bakanlık yapıp gidebiliyor ama Süleyman Soylu veya Hulusi Akar gibi bakanlar aslında orada, o bakanlıkta kök salıyor. Arkasında bir güç biriktiriyor, kadrolarını oluşturuyor. Bir süre sonra, hatta o bakanlık neredeyse zimmetli oluyor, onunla anılıyor.

Erdoğan Süleyman Soylu bir güç merkeziydi. Bu güç merkezinde dağıttı diye düşünüyorum.”

“OĞAN’IN KABİNEDE OLMAMASINA ŞAŞIRMADIM”

Özdağ, seçim döneminde ATA İttfakı’ndan aday gösterilen ancak daha sonra karşısına çıktığı Cumhur İttifakı’nı desteklemeye karar veren Oğan hakkında da konuştu.

Yeni kabinede Oğan’ın yer almamasını değerlendiren Özdağ, “Sinan Oğan’ın kabinede olmamasına şaşırmadım. MHP’nin güçlü itirazları olduğunu duyuyordum, o itirazların sonuç aldığını görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!