Türkiye Taşkömürü Kurumu, sığınmacıları işe almaya başlıyor

featured

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 2 bin işçi alımında, kuraya girmeye hak kazananlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamasına rağmen T.C. kimlik numarası olan Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve sonradan Türk vatandaşlığı kazanan Mısırlı Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı yapılacağı sözü üzerine; TTK, 2 bin işçi alımı için ilana çıktı. Resmî Gazetede 15 Eylül günü yayınlanan ilanda, alınacak işçilerin 1500’ünün Zonguldak, 400’ünün Bartın ve 100’nün de Karabük’te ikamet etmesi şartı arandı.

Vatandaşlık Şartı Aranmadan Öncelik Sığınmacılara Verildi!

Diğer ilanların aksine, yeni ilanda; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak” şartı yer almadı. İŞKUR, işçi alımı için yapılacak kura çekimine katılmaya hak kazananların listesini yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını sonradan edinenler ve hatta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar da kuraya girmeye hak kazandı.

Listede Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve Mısır vatandaşı olup sonradan TÜrkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçin Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık yer aldı.(ANKA)

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!