Ahmet Yavuz’dan Çarpıcı Analiz! ’10 Milyon Sığınmacı Daha Gelir’

featured

İsrail ile Filistin arasında çatışmalar tırmanarak devam ediyor. İki tarafta saldırılarının şiddetini artırdı. Akşam saatlerinde ABD basınında Netanyahu’nun kara harekatı başlatmak yönlü ABD’de başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Tüm bu yaşananlara ilişkin Tümgeneral Ahmet Yavuz Halk TV ekranlarında yayımlanan Gözde Şeker’in sunduğu ‘Söz Sende’ isimli programda çok dikkat çekecek açıklamalarda bulundu.

Tümgeneral Yavuz şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söylemem gerek Türkiye’nin geçmişten gelen ‘Mavi Marmara’ deneyimi var sonuçlar hiçbir şey getirmedi. Mursi ile götürülen politika on yıl sonra rayına girebildi. Bütün bunları yaşayarak gören ülkenin güvenliğine, sosyolojisine, siyasetine, ekonomisine getirdiği yükü gören ve bilen bir cumhurbaşkanı var ve çok sevmedikleri halde Montrö Sözleşmesi’nin sağladığı imkanlarla çok iyi yönettikleri bir Rusya – Ukrayna savaşı süreçleri var.

Cumhurbaşkanı’nın Hamas – İsrail arasındaki süreçte akılcı bir süreç götürüldüğünü düşünüyorum. Arabuluculuk yapılır mı bilemem ama gerçekçi bir adım atıldığını düşünüyorum.

Suriye’den sonra ikinci bir büyük belayı karşı karşıya kalmış olabiliriz. Bu işin tarafı olmanın Türkiye’ye çok büyük faturası olur. Şunu görüyoruz İsrail’in yayılmacı ve Filistin halkını yerinden yurdunda ettiği politikaların doğru olmadığını görüyoruz. Bu yanıyla İsrail’in politikalarını eleştiriyoruz. Ancak Hamas’ın yöntemlerinin de Türkiye’nin pek hayrına olmayacağını düşünüyorum. Bu iş büyüdüğü zaman, sürecin bir tarafında İran olacak zaten 10 milyona yakın sığınmacı besliyoruz buna ek olarak 10 milyonda İran’dan gelir bu kadar net söyleyebiliriz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!