Tataristan’daki Okul Saldırısında Hayatını Kaybeden Öğrenciler Toprağa Verildi

Tataristan'daki Okul Saldırısında Hayatını Kaybeden Öğrenciler Toprağa Verildi

Tataristan’ın başkenti Kazan’da bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 7’si çocuk 9 kişi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Tataristan Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanı Elmira Zaripova gerçekleştirdiği basın toplasında, iki öğrencinin ailelerinin, cenazeleri kendi memleketlerine götürdüğünü ve Kazan, Vysokogorsky ve Rybno-Slobodsky’da öğrenciler için cenaze törenleri düzenlendiğini belirtti.

Tataristan Başbakan Yardımcısı Leyla Fazleeva, silahlı saldırı sırasında hayatını kaybeden öğrenci ve çalışanların cenazelerinin Tataristan hükümeti tarafından düzenlendiğini bildirdi ve dün akşam Kazan’da, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov başkanlığında bir terörle mücadele komisyonu toplantısı düzenlendiğini söyledi.

Leyla Fazleeva, trajedinin kurban sayısının 20’den 23’e çıktığını bildirdi. Yaralıların helikopterlerle Moskova’ya sevk edildiğini belirten Fazleeva, “Şu anda 23 yaralı var: 20 çocuk ve üç yetişkin” dedi.

Tataristan'daki Okul Saldırısında Hayatını Kaybeden Öğrenciler Toprağa Verildi

HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNE BİRER MİLYON RUBLE VERİLECEK

Okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerine ödeme yapılacak. Karar, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov’un başkanlık ettiği Terörle Mücadele Komisyonu toplantısında alındı. Cumhurbaşkanı Minnihanov’un Sözcüsü Liliya Galimova, “Hükümet, ödemelerin düzenlenmesi konusunda bir kararname hazırlıyor. Mağdurların ailelerine bir milyon ruble tutarında ödeme yapılacak. Yaralılara ise 400 bin ruble verilecek” dedi.

Ayrıca toplantının ardından cumhuriyetin tüm eğitim kurumlarının kontrol edilmesi, güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi ve Tataristan’daki tüm silah sahiplerinin kapsamlı bir kontrole tabi tutulması emri verildi.

CUMHURBAŞKANI MİNNİKHANOV: AİLELERİN İSTEKLERİNİ DİNLEMEYE HAZIRIM

Tataristan’daki okul baskınında hayatını kaybeden öğrencilerin aileleriyle bir araya gelen Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, “Bugün cumhuriyette yas günü. Hepimiz çok üzgünüz. Tataristan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından bir karar verildi ve umarım aileler bu gece destek alabilir. Cenaze ile ilgili tüm işlemler tamamlandı. Şu anda dokuz kişiyi toprağa verdik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza derinden üzülüyoruz. Bu çok büyük bir kayıp” dedi.

Tataristan Cumhurbaşkanı, Kazan’da iki psikolojik yardım merkezi olduğunu, yaklaşık 150 psikoloğun ailelere ve öğrencilere yardım için hazır olduğunu kaydetti.

Minnikhanov, “Öğrencilerin ailelerini ziyaret ettik, kişisel çalışmalar yapılıyor. Hangi desteğe ihtiyaç olursa olsun, yardım sağlanacaktır. Destek tedbirlerini görüşmeye ve onların isteklerini dinlemeye hazırım ”dedi.

Tataristan'daki Okul Saldırısında Hayatını Kaybeden Öğrenciler Toprağa Verildi

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!