Taksim Camii’nin Açılışında “Sosyal Mesafesiz Kalabalık”

Taksim Camii'nin Açılışında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, cuma namazının ardından Taksim’e yapılan yeni cami ibadete açıldı.Açılışa Taksim Meydanı’ndaki sosyal mesafesiz kalabalık dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı ile birlikte açılışı yapılacak olan Taksim Camii’ne geldi. Taksim Camii’nde ilk ezan okundu. Taksim Meydanı’nı namaz kılmak isteyenler doldurdu.

Cami çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Meydana tören için LED ekranlar kuruldu. Tören nedeniyle bazı yollar da trafiğe kapatıldı.

Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Taksim Cami bizim dünyamızda farklı bir öneme sahipti. Çünkü caminin yerinde mescit bile yok ve burada maalesef cami yapımına müsaade yok. Ve adeta kümes gibi bir yerde gazeteler üzerinde müminler namazlarını Eda etmeye çalışıyorlardı. O günlerden bugünlere, kimler geldi kimler geçti. İstanbul’umuzun en güzel yerlerinden biri olan Taksim Meydanı’nda camimizin içinden cemaati, minarelerden ezanı inşallah kıyamete kadar eksik olmayacaktır. Mühendislik yöntemiyle ülkemizde ve dünyada sayılı projeler arasında yer alan camimiz İstanbul’un sembolleri arasında seçkin yerini şimdiden almıştır.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!